22 Eylül 2024 Pazar

Saray yargısı yine istismarcıyı korudu: İlk duruşmada tahliye

İzmir'de 11 ve 12 yaşlarındaki 2 kız çocuğuna "cinsel tacizde bulunmak" suçundan yargılanan 41 yaşındaki sanık B.A. ilk duruşmada tahliye edildi.
AKP iktidarının, çocuk istismarcılarını cezadan kurtaracak bir yasa hazırlığında olduğu bu günlerde, istismarcı erkekleri koruyan bir karar da İzmir'den geldi. 
 
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 2 kız çocuğuna, motosikletinin üzerinde cinsel organını göstererek tacizde bulunan B.A., tutuklu yargılandığı ilk duruşmada tahliye edildi.
 
Geçtiğimiz yıl aralık ayında yaşanan olayın ardından B.A. hakkında "çocuğa karşı cinsel taciz" suçlamasıyla dava açılmıştı.
 
İstismarcı B.A. polisteki ilk ifadesinde tiner kullandığı için hareketlerinin farkında olmadığını, o sırada tuvaletini yaptığını ileri sürmüştü.
 
İzmir 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına istismarcı B.A., demircilik yaptığı için tinere maruz kaldığını, tiner kullanmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Hakimin sanığa, polisteki ifadesini okuyarak, neden değiştirdiğini sorması üzerine B.A. polisin kendisine baskı yaptığını ileri sürdü.
 
"TOPLUM İÇİN TEHLİKE ARZ EDİYOR"
 
Çocukların avukatı Suat İşler, "Mağdurlar sanığı açıkça teşhis etmişlerdir. İkisi de yaşadığı olayın bilincindedir. Sanığın toplum için tehlike arz ettiğini düşünüyoruz. Müvekkillerimin yaşadığı korku ortadadır ve okullarına devam etmektedirler. Bu yüzden yargılama sonuna kadar sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istiyoruz" dedi.
 
Sanık avukatı ise müvekkilinin idrar tutamama problemi olduğunu ve bazı ilaçlar kullandığını savundu.
 
Mahkeme, "ifadesi alındığı ve toplanacak başta delil olmadığı" gerekçesiyle sanığı tahliye etti.