22 Eylül 2024 Pazar

Saray medyasından zorlama KADES propagandası

Saray medyası, politikalarıyla erkek şiddetini örgütleyen AKP iktidarının, kadına yönelik şiddet ve katliamları önlemenin tek yolu olarak sunduğu KADES'in propagandasını yapmaya devam ediyor. KADES propagandası yapmak için tüm sınırları zorlayan Yeni Şafak gazetesi uygulamanın sadece kadınların değil kadınları katletmeye çalışan erkeklerin hayatını da kurtardığını yazdı.

Kadına yönelik şiddet ve katliamları KADES ile önleyeceğini iddia eden sarayın medyası, KADES propagandası yapmaya devam ediyor.

Erkek şiddetini önleyici yasaları kaldırmak için çaba harcayan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alan AKP iktidarı, kadın katilleri ve şiddet faillerine de sahip çıkarak, erkek şiddetinin önünü açıyor.

2021 yılının ilk 11 ayında 411 kadın katledildi, intihara sevk edildi ya da kaybedilirken, sarayın sözcüsü Yeni Şafak gazetesi İstanbul'da bir kadının katledilmekten KADES uygulaması sayesinde kurtulduğunu belirtti. Yeni Şafak gazetesi, bununla da yetinmedi KADES'in evli olduğu kadını katletmeye çalışan erkeğin de hayatını kurtardığını yazdı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da İ.G. adlı erkek evli olduğu A.G'yi silahla katletmeye çalıştı. A.G'nin KADES uygulamasını kullandığını fark eden İ.G, A.G'ye şiddetini artırdı. A.G. son anda kurtarılırken, İ.G. gözaltına alındı.

KADES FATMA'NIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYORDU
İstanbul'da Alper Tasalı adlı erkek tarafından kaçırılarak katledilmek istenen Fatma Yasak, çevredeki insanların ihbarı ve kendisinin KADES uygulaması üzerinden üç defa yaptığı çağrıya rağmen kurtarılmamıştı. Fatma kendi olanaklarıyla kurtulmuştu.