28 Eylül 2024 Cumartesi

Sara Kaya: Dosya Nusaybin eski TEM amiri tarafından oluşturuldu

Nusaybin Belediyesi eski Eşbaşkanı Sara Kaya, yaklaşık 3 yıldır tutuklu yargılandığı davanın 16. duruşmasında da tahliye edilmedi. Duruşmada, dosyanın şu an tutuklu olan Nusaybin eski TEM amiri tarafından oluşturulduğu vurgulandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 13 Ocak 2017 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve yerine kayyum atanan Nusaybin Belediyesi eski Eşbaşkanı Sara Kaya'nın yargılandığı davanın 16. duruşması görüldü.

Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozma" iddiası yargılanan Kaya tutuklu bulunduğu Tarsus T Tipi Hapishanesi'nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Kaya'nın avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Savcılık, daha önce verdiği mütalaayı yineleyerek, Kaya'nın müebbet hapis ve üzerine atılı diğer iddialarla cezalandırılmasını istedi.

'DOSYAYI TEM AMİRİ OLUŞTURDU'
Ardından savunma yapan avukat Kamuran Tanhan, dosyanın Nusaybin TEM Şubesi'nin eski amirlerinden Ünal Uyar tarafından hazırlanan deliller ile oluşturulduğunu söyledi. Av. Tanhan, mahkemeden esasa ilişkin savunma için süre talebinde bulundu.

Avukat Mazlum Dinç ise polis amiri Uyar'a dikkati çekerek, "TEM amiri husumet besleyerek bu dosyayı oluşturmuştur. Zaten TEM amiri bu gerekçelerle başka bir dosyadan tutukludur. Halen buna rağmen bu delillere dayanılarak mütalaa verilmesi anlamsızdır. Yine işe alımlara bakıldığında, işe alınan personelin müvekkilimizin belediye başkanlığı yaptığı dönemden önce işe alınan kişiler olduğu görülecektir. Yine sokağa çıkma yasakları döneminde belediyeye ait araların hendeklerin kazılmasında kullanılması iddiasında da müvekkilimiz görevinden alındıktan sonra yaşanan konular olduğu görülmektedir. Bu nedenle müvekkil üzerine atılan suçlamalar asılsızdır. Beraatını istiyoruz" dedi.

Ardından söz verilen Kaya ise büyük bir haksızlık ile karşı karşıya olduğunu belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Belediyede görevde olduğu dönem tüm işlemlerin kaymakamlık koordinesinde yaptıklarını söyleyen Kaya, iddialara dayanak yapılan delillerin sonradan üretildiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, avukatların esasa ilişkin savunma yapmak süre istemelerinden dolayı bugün karar vermeyeceklerini belirterek, Kaya'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 4 Mayıs'a ertelendi.