25 Eylül 2024 Çarşamba

Sancar: Zulme boyun eğmedik, şimdi kazanma zamanı

Yeşil Sol Parti'nin Van'da düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Hep birlikte mücadelede kenetlenmeliyiz. Kimliğimizi tanımayan bu iktidara mutlaka son vermeliyiz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Fener Alayı alanında miting düzenledi. "Ya onurlu bir barış ya görkemli bir direniş" ve "Ne olursa olsun son muhteşem olacak" pankartları açılan miting halaylarla başladı.

Saygı duruşuyla başlayan miting programında Yeşil Sol Parti milletvekili adayları halkı selamladı.

SANCAR: ZAFERE YÜRÜYORUZ
Mitingde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kadınların ve gençlerin öncülüğünde zafere yürüdüklerini söyledi. Soygun, talan ve savaş iktidarıyla karşı karşıya olduklarını kaydeden Sancar, Van depremi sonrası verilen sözlerin hala tutulmadığını hatırlattı. Bu yıl yaşanan depremlerin de felakete dönüştüğüne dikkat çeken Sancar, felaketin sorumlusunun AKP-MHP iktidarı olduğunu kaydetti.

Yolsuzluk düzenini kuranın AKP iktidarı olduğuna işaret eden Sancar, "Depremden sonra insanları enkaz altında çıkaracak yardımları ulaştırmadılar ve insanlar hayatlarını kaybettiler. Şimdi bu iktidar çıkmış 'bir yıl içerisinde tüm konutları inşa edeceğiz' diyor. Van'da 13 yıldır yapmadınız şimdi mi yapacaksınız" dedi.

'HALKA YOKSULLUĞU REVA GÖRÜYORLAR'
İktidarın halka yoksulluğu reva gördüğünü vurgulayan Sancar, 3 gençten birinin iş bulamadığını kaydetti. Sancar, "Gençlerimiz iş imkanlarından yararlanamıyor, bir parça ekmek kazanmak için sefalet şartlarında mevsimlik işçi olarak çalışıyorlar. Giderken aynı zamanda Kürt oldukları için ırkçıların saldırılarına maruz kalıyorlar. Daha dün Kadıköy'de bir gencimiz Kürtçe şarkı söylediği ve partimiz üyesi olduğu için ırkçı bir saldırıyla katledildi" ifadelerini kullandı.

Irkçılığa ve Kürt düşmanlığına dur diyeceklerini söyleyen Sancar, iktidarın Kürt düşmanlığıyla saltanatını sürdürmeye çalıştığına dikkat çekti. "Buna en güçlü cevabı Kürt halkı, onurlu mücadelesiyle veriyor. Ve onları 14 Mayıs'ta sandığa gömecektir. Hep birlikte mücadelede kenetlenmeliyiz. Kimliğimizi tanımayan bu iktidara mutlaka son vermeliyiz. 'Seçimler darbe olacak' diyorlar. En büyük darbeci bu iktidardır. Halkımızın iradesine kayyımlarla darbe yapan, siyasetçilerimizi kumpas davalarıyla cezaevlerinde rehin tutunlar bu darbeci rejimin sahipleridir" ifadelerini kullanan Sancar, AKP-MHP iktidarını mutlaka göndereceklerinin altını çizdi.

'ŞİMDİ KAZANMA ZAMANI'
"AKP ne kadar bu savaş politikalarını sürdürürse sürdürsün demokratik çözüm isteyen milyonları karşısında bulacak" diyen Sancar, bu nedenle Yeşil Sol Parti'nin en güçlü şekilde Meclis'e girmesi gerektiğinin altını çizdi. Sancar, "Zulme boyun eğmedik, haksızlığa boyun eğmedik ve şimdi kazanma zamanı. Bizler kazanınca ülkedeki tüm emekçiler, yoksullar ve hepimiz birlikte kazanacağız. Demokrasiyi ve barışı biz getireceğiz. Onun için Meclise en yüksek temsiliyette girmemizi sağlamanız gerekiyor. İnanıyoruz mutlaka başaracağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından miting, müzik dinletisi ile devam etti. Gençler ve kadınların yoğunlukta olduğu mitingte sık sık "Bijî serok Apo", "Jin, jiyan, azadî" ve "Bê serok jiyan nabe" sloganları yükseldi.