25 Eylül 2024 Çarşamba

Sancar: Demokrasi bizimle gelecek

Yeşil Sol Parti'nin Yalova mitinginde söz alan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, siyasi soykırım operasyonuna tepki gösterdi ve "Baskılara boyun eğmedik, zulme karşı diz çökmedik, kumpaslara karşı yolumuzdan dönmedik. İşte bu kararlılık ve inanç, AKP-MHP faşist bloğunu korkutuyor" ifadelerini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Yalova'da miting düzenledi. Yeşil Sol Parti'nin Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan seçim bürosu önünde gerçekleştirilen mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Cengiz Çiçek'in yanı sıra kentin milletvekili adayları ve çok sayıda kişi katıldı.

ÇİÇEK: ZULÜM VARSA DİRENİŞ VAR
Halaylarla başlayan mitingde ilk sözü HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek aldı. Yalova'da büyük bir coşku ve kararlılık olduğuna dikkat çeken Çiçek, kumpasları, baskı ve zulümleri aşa aşa geldiklerini söyledi. Demokrasi ve özgürlüğü kazanana kadar bu yolda yürüyeceklerini dile getiren Çiçek, "Zulüm varsa, direniş var haksızlık varsa, hakkın yanında olan var" dedi.

Diyarbakır merkezli siyasi soykırım operasyonuna dikkat çeken Çiçek, gözaltına alınanların seçim çalışmalarını örgütleyen HDP'liler, hukukçular, gazeteciler, kültür ve sanat emekçileri olduğunu kaydetti. "Bize zulüm edenlere, bu halkın bütün haklarını gasp edenlere sesleniyoruz, biz halkız, sizin zulüm zindanlarında onurunu ayakta tutanlarız. Bu memleketi size rağmen demokrasi gelinceye kadar savunanlarız" diyen Çiçek, Yeşil Sol Parti'nin ülkenin her bir yanında emekçilerin hakkını savunduğunu ifade etti.

Gözaltı operasyonunun sandıkta halkın iradesini gasp etme amacı taşıdığını vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti: "Nasıl olsa artık gidenler kolaycılığına kapılmayalım. Her türlü hileye başvuracaklar, biz de onları göndermek için elimizden geleni yapacağız. Bir diğer şey, şu yanılgıya da kapılmayalım, gitmezler demeyelim. Bundan öncekiler nasıl gittiyse, halkın örgütlü gücü karşısında bunlar da gidecek. Bunların gideceğine inanıyoruz. Hep birlikte 'Dîsa em' diyelim. Kürt sorununun demokratik çözümü için, yoksullukla mücadele için, kadın özgürlüğü için, enkazda kalan onbinlerce yurttaşımızın hesabını sormak için, özgürlük için, demokrasi için, çocuklarımızın geleceği için Dîsa em."

SANCAR: HALKIN DESTEĞİYLE İKTİDARA KAYBETTİRECEĞİZ
AKP-MHP iktidarının kaybedeceğini anladığını söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, faşist ittifak seçim kampanyasını devletin imkanlarıyla yaparken, Yeşil Sol Parti'nin halklarla meydanlarda yaptığını söyledi. "AKP-MHP faşist bloğu kumpasçıdır" diyen Sancar, iktidarın korkusu nedeniyle Diyarbakır merkezli siyasi soykırım operasyonunu başlattığını kaydetti.

"Bir yandan İçişleri Bakanlığı bakanlık görevini devam ettiriyor, diğer yandan milletvekili adayı olmuş, kumpasları, operasyonları yönetiyor. Nasıl bir adaletsizlik, insan utanır. Bu kadar devlet imkanını, bu kadar eşitsiz yarışı kullanmak utanır, ama bunlarda utanma yok" diyen Sancar, Yeşil Sol Parti'nin halkın desteğiyle iktidara kaybettireceğini söyledi.

"Bizi yok etmeden, kazanmalarının mümkün olmadığını biliyorlar. Ama bizi engellemek mümkün mü? Baskılara boyun eğmedik, zulme karşı diz çökmedik, kumpaslara karşı yolumuzdan dönmedik. İşte bu kararlılık ve inanç, AKP-MHP faşist bloğunu korkutuyor" diyen Sancar, iktidarın halkın iradesine yapmaya çalıştıkları darbeyi halkın gücüyle engelleyeceklerini söyledi. İktidarın saldırdıkça kaybettiğini vurgulayan Sancar, AKP-MHP faşizmine kaybettirmekle kalmayacaklarını, yeni bir yaşamı da kuracaklarını söyledi.

'EMEĞİN HAKKINI BİZLER VERECEĞİZ'
1999 depreminin Yalova'ya olan etkisini hatırlatan Sancar, şöyle devam etti: "Şimdi Hatay, Maraş ve diğer illerdeki depremlerde on binlerce insanımız can verdi, şehirler yıkıldı. Bu enkaz halkın üstüne çöktü. Sebebi, bu sömürü düzeni, şehirleri sadece rant alanı olarak gören soyguncu düzendir. İşte biz bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. Burada 20 bin tersane işçisi var, hangi şartlarda yaşıyor biliyoruz. Sefalet şartlarında yaşamaya mahkum edilmiş emekçilere söz veriyoruz, bu sömürü düzenini değiştireceğiz. Emeğin hakkını bizler vereceğiz. Onurlu yaşamı koruyan bir düzen yaratacağız. Halkla birlikte yapacağız."

Bütün siyasi rehine olarak tutulan yoldaşlarını özgürlüğe kavuşturacaklarını söyleyen Sancar, "Demokrasi bizimle gelecek, barışı hep birlikte kuracağız. Barışı halkların ortak iradesiyle bu ülkedeki bütün insanların ortak emeğiyle hep birlikte inşa edeceğiz. Zaman yakındır, vakit gelmiştir, bu iktidar gidecek, onları biz göndereceğiz. Erdoğan'ı, AKP-MHP iktidarını göndereceğiz" dedi.

Yalova'dan 1 milletvekili çıkarmayı beklediklerini kaydeden Sancar, "Göndereceğiniz milletvekili sizlerin emeğini, özgürlük ve eşitliğin Meclis'teki sesi olacak. Yürüyoruz, yolumuz açıktır, mutlaka kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Miting boyunca "Direne direne kazanacağız" sloganı atıldı.