30 Eylül 2024 Pazartesi

Sancar buluşmalarını sürdürüyor

HDP Eş genel Başkanı Mithat Sancar, Konya'da esnafı ziyaret etti, halk buluşmaları gerçekleştirdi. Halkın sorunlarını dinleyen Sancar, "Çözüm biziz" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Konya'nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde halk buluşmaları gerçekleştiriyor. Sancar, beraberindeki HDP'li vekillerle birlikte, buluşmaların ilk durağı olan Kulu girişinde, HDP'lilerin geniş katılımlı araç konvoyuyla karşılandı. Sonrasından Atatürk Caddesi'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.
 
Esnaflarla sohbet eden Sancar'a ilgi oldukça yoğundu. Yüzlerce kişinin heyetle birlikte yürüdüğü ziyarete, halk da balkonlarında alkışlarla destek verdi. "HDP halktır halk burada" sloganlarının atıldığı yürüyüş esnasında halk, "Sonuna kadar sizinleyiz" mesajı verdi.

Halk pazarını ziyaret eden Sancar, çalışan çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocuklar, tezgâhtan alışveriş yapan Sancar'a kavun ikram etti. Sancar'ın sorunlarını dinlediği Kulu esnafı, ekonomik krizden dert yanarken, Sancar, "Çözüm biziz" dedi.

Bir kahvehaneye çay içmek için oturan Sancar ve beraberindeki heyet, kahvehanede oturanlar ile konuştu. Tarım işçiliği yapan Mehmet Bulut, ekonomik krizden çok bunaldıklarını ifade ederken, Sancar ile bir süre ülke siyasetine dair konuştu. Sancar, işçinin kaldığı çadıra geleceğinin sözünü verdi.

Renkli görüntülerin açığa çıktığı Kulu ziyareti sonrası Sancar ve halkın oluşturduğu araç konvoyu, Cihanbeyli'ye bağlı Yeniceoba Mahallesi'ne doğru yola çıktı.

HDP CİHANBEYLİ İLÇE BİNASI ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Sancar daha sonra HDP Cihanbeyli ilçe binası önünde açıklama yaptı. İktidarın adaletsiz bir vergi düzeninin olduğunun altını çizen Sancar "Geçmediğimiz yolların, hiç kullanmadığımız hava alanlarının, kullanmadığımız elektriğin parasını veriyoruz. Kime, bir avuç sermayedara. İşte bu yüzden bu iktidar soyguncudur diyoruz. Biz çözüm istiyoruz. Bu iktidar ise sömürü, talan ve rant politikalarına devam ediyor. Bir avuç sermayedar, fakirlerin sırtından daha çok zengin oluyor. Ekmeğimiz ve geleceğimiz gasp ediliyor. Buna dur dememiz lazım. Biz onun için sözümüz var diyoruz" dedi.

Sancar konuşmasında düzenlenen sınır ötesi operasyonlara ve Alevilere yönelik politikalara değindi. Kurtarıcı tek güç halkın kendisidir diyen Sancar "İktidar ekonomik bunalımı, adaletsiz bunalımı unutturmak için sınır ötesi operasyonları düzenliyor. Alevilerin sorunlarını gösterişli ziyaretlerle, kibirli tavırlarla çözmeye çalışıyorlar. Bu sorunlar böyle çözülmez. Bizim sözümüz eşit yurttaşlığın korunmasıdır. Bunun için mücadeleye devam edeceğiz ve mutlaka başaracağız. Bizler, savaş politikalarını reddederek barışı savunuyoruz. Barış bizimle gelecek" İfadelerini kullandı.

Çözüm bizde diyen Sancar, şunları söyledi: "Haklılığımıza inanıyoruz. Yolumuz, özgürlüğün demokrasinin yoludur .bizler halkımıza güveniyoruz. Kurtarıcı olacak tek güç halkın kendisindir. Çözüm biziz, çözüm ortak mücadeleden birliktelikten geçiyor. Cözüm ezilenlerin, ötekileştirilenlerin birlikte olmasıdır. Bu sefalete son verecek olan halkın birleşerek büyüyen gücüdür. Bizler bu gücün öncüllüğünü yapmaya söz veriyoruz. Sonuna kadar yürüyeceğim izi de söz veriyoruz. Haklıyız, güçlüyüz ve kazanacağız."

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİYLE BULUŞULDU
Sancar halk buluşmalarının ardından mevsimlik tarım işçilerini çadırlarında ziyaret etti. Sancar'a yaşadıkları sorunları anlatan işçiler, özellikle su ve tuvalet sorunu yaşadıklarını belirtirken, bir işçi "zulüm içinde yaşıyoruz" dedi. Çoğunluğu Kürt ve Arap olan işçilerle hem Kürtçe hem de Arapça sohbet eden Sancar, tarım işçilerinin sorunlarına HDP'nin çözüm olacağını ifade etti.