25 Eylül 2024 Çarşamba

Sancar: Antep'i barışın, demokrasinin, emeğin merkezi yapacağız

Yeşil Sol Parti'nin Antep halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Özgürlük, eşitlik, demokrasi ve emeğin hakkı için oylar Yeşil Sol'a. Antep'i barışın, demokrasinin, özgürlüğün, emeğin haklarının merkezi haline getirmek için sizden en az 3 vekil bekliyoruz. Yeşil Sol Parti etrafında kenetlenelim" çağrısında bulundu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçim çalışmaları kapsamında Antep'te halk buluşması gerçekleştirdi. Şehitkamil ilçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, ESP/Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Satiye Ok ve çok sayıda kişi katıldı.

Halaylarla başlayan buluşmada Yeşil Sol Parti milletvekili adayları halkı selamladı.

AKDENİZ: ONLARIN SALTANATINI HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ
EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Antep'in bir işçi kenti olduğunu belirterek, "1 Mayıs'tan 14 Mayıs'a kadar çifte bayram yapacağız. Burada özellikle patronlara sesleniyorum, ihracat rekorları kırıyorlar ama işçiyi, emekçiyi soğana muhtaç ediyorlar. Yoksulluk düzeni son bulacak. Pandemide, selde, depremde on binlerce insanı işten attılar. Antep'i en yoksul kent yaptılar. Patronların ittifakına karşı Emek ve Özgürlük İttifakı olarak geliyoruz, onların saltanatını hep birlikte değiştireceğiz" dedi.

AYDENİZ: DARBE İTTİFAKI KAYBEDECEK
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Antep halkının tarih boyunca direndiğini söyleyerek, bu direnişin özgürlüğü sağlayacağını vurguladı. Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenleri anarak sözlerini sürdüren Aydeniz, acılarının ilk günkü kadar taze olduğunu söyledi. Depremi felakete dönüştürenlerden 14 Mayıs'ta hesap soracaklarının altını çizen Aydeniz, şöyle devam etti: "Antep halkı bu iktidara karşı mücadeleyi büyütmeli ve 14 Mayıs'ta bu iktidarı göndermeli. Her kadın, her genç, her emekçi sandıklarda sorumluluğunu yerine getirmeli ve Yeşil Sol Parti'ye oy vermeli. Bu iktidar Kürtlerin geleceği, emekçilerin geleceğine en büyük tehlikedir. Antep halkı herkesi ikna edip, sandıklara gitmesini sağlamalı. Oy kullandıktan sonra sorumluluğumuz bitmiyor, sandıklara sahip çıkmalıyız. Onların hilelerine karşı sandık güvenliğini sağlamalıyız."

Yeşil Sol Parti'nin kadınların, halkların ve emekçilerin umudu olduğunu vurgulayan Aydeniz, "14 Mayıs'ta siyasi darbe hazırlığı olduğunu söyleyenler, 2015'ten beri darbe üstüne darbe yapıyor. Darbe ittifakının kaybetmesi yakındır, 14 Mayıs'ta Antep halkı buna son verecek" ifadelerini kullandı.

SANCAR: 14 MAYIS'TA BU İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen şehirlerden birinin Antep olduğuna dikkat çekti. Antep'te binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini dile getiren Sancar, bunun sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu söyledi. "Bu iktidardan hesap sormak bu canlara karşı borcumuzdur" diyen Sancar, 14 Mayıs'ta iktidarı göndereceklerini ve düzeni değiştireceklerini kaydetti.

Süleyman Soylu'nun "14 Mayıs bir darbe girişimidir" sözlerini hatırlatan Sancar şöyle devam etti: "Seçim sizlerin kaybedeceği gün olacağı için korkunuz büyük. En büyük kumpası, her türlü oyunu ortaya koymaktan da geri durmuyorsunuz. 14 Mayıs'ta bu halk sizleri sandığa gömecek. Soylu 14 Mayıs siyasi darbe olacak diyor, bu iktidar darbe iktidarı, darbeci anlayışın ürünüdür. Her gün yeni bir siyasi darbe operasyonu yapanlar, daha geçen gün özgür basın, avukatlar, partimizin yöneticilerini kumpaslarla, hukuksuzca gözaltına alıp, tek tek tutuklayanlar bunlar, darbe işte tam da budur. Siyasi darbe dediğimiz şey, sizin bu operasyonlarınızdır."

'EKONOMİK ÇÖKÜŞÜN TEMEL NEDENİ SAVAŞ POLİTİKALARI'
Antep'in bir emekçi şehri olduğunu belirten Sancar, on binlerce işçinin sefalet koşullarında çalıştığını, Antep halkının açlığa mahkum edildiğini dile getirdi. Halkın kaynaklarının ranta, sömürüye, saraya aktarıldığını belirten Sancar, ekonomik çöküşün temel nedeninin iktidarın savaş politikaları olduğunun altını çizdi. "Savaşa ayrılan her kuruş, halkın cebinden gidiyor. Savaş derinleştikçe halk daha çok yoksullaşıyor" diyen Sancar, savaş politikalarına dur demeye geldiklerini kaydetti. Kürt düşmanlığının savaş politikalarının kaynağı olduğunu ifade eden Sancar, Kürt sorununda demokratik çözümün şart olduğunu söyledi.

Barış için mücadele ettiklerini söyleyen Sancar, iktidarın Antep'i özel savaş politikalarının merkezi haline getirdiğini kaydetti. "Antep'i barışın merkezi haline getireceğiz. Herkes şunu iyi anlasın, savaş politikaları yoksullaştırır, barış kazandırır. Biz de hep birlikte kazanacağız" diyen Sancar, Yeşil Sol Parti etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

'YEŞİL SOL PARTİ ETRAFINDA KENETLENELİM'
Sancar, şöyle devam etti: "Yeşil Sol Parti'yi Meclis'e en güçlü şekilde gönderme zamanıdır. Bu zulüm iktidarını göndermek, bu talan, sömürü ve savaş düzenini değiştirmek için oylar Yeşil Sol'a. Özgürlük, eşitlik, demokrasi ve emeğin hakkı için oylar Yeşil Sol'a. Antep'i barışın, demokrasinin, özgürlüğün, emeğin haklarının merkezi haline getirmek için sizden en az 3 vekil bekliyoruz. Kenetlenelim, Yeşil Sol Parti etrafında kenetlenelim. Bu ağacın altında buluşalım. Hep birlikte mücadeleyi büyütelim, mutlaka başaracağız."