8 Ekim 2024 Salı

Sancaktepe'de ırkçılık karşıtı eylem

HDP, ırkçı saldırılara karşı Sancaktepe'de eylem yaptı. Eylemde konuşan HDP Milletvekili Oya Ersoy, "Mücadele ile bu ülkeyi yaşanılabilir hale getireceğiz" dedi.

HDP Sancaktepe İlçe Örgütü "Ortak yaşam için ırkçılığa geçit vermeyeceğiz" şiarıyla Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

Vatan ilköğretim Okulu önünden Demokrasi Caddesi boyunca yapılmak istenen yürüyüş polis tarafından engellendi. Bunun üzerine kitle Demokrasi Caddesi girişinde basın açıklaması yaptı. HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, BMG, BDSP, Kaldıraç ve Halkevleri katıldığı eylemde açıklamayı Olgun Senemoğlu okudu.

Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı saldırıyı kınayan Senemoğlu, saldırıların planlı olduğunu söyledi. Senemoğlu, "İzmir'de, Marmaris'te, Afyon'da, Ankara'da, HDP'ye ve Kürtlere yönelik saldırıların tamamında iktidar, saldırganları teşvik edici, kollayıcı tutum aldı" dedi.

Kürt halkının geçmişte de katliamlar ve yükseltilen ırkçılığın karşısında direndiğini vurgulayan Senemoğlu, "Halkların kardeşliğini, barışı, özgürlüğü istemekten, onun için yaşamaktan bir an olsun vazgeçmedi. Bizler de bu saldırıların karşısında boyun eğmeyeceğiz. Adalet için, özgürlük için, insanca ve onurlu bir yaşam için, halkların kardeşliği ve eşitliği için olan mücadelemizi büyüterek bu saldırıları aşacağız. Tüm saldırılara rağmen özgür ve kardeşçe yaşayabileceğimiz bir yarını kuracağız" diye konuştu.

Eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ise "Biz bu ülkede ümmet değil yurttaşız diyenler, haklarına sahip çıkarlar. Bu ülkenin kadınları, bu ülkede emeğiyle geçinen, alınteriyle geçinen yurttaşlar olarak biz saltanat değil halk demokrasisi isteyenler. Biz gericiliğe karşı laiklik bayrağını yükseltenler, eşit, özgür bir ülkede yaşamak isteyenler. Savaş politikalarının karşısında hayır biz barış içinde yaşamak istiyoruz diyenler, bu ülkenin bütün sorunlarına bizim bir çözümümüz var. Biz bütün bu sorunları hep birlikte mücadele ederek aşacağız. Birlikte Mücadele ile bu ülkeyi yaşanılabilir hale getireceğiz" diye belirtti.