1 Ekim 2024 Salı

Sanatçı Cavit Murtezaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da koronavirüs tedavisi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren sanatçı Cavit Murtezaoğlu Okmeydanı Cemevinde yapılan törenin ardından Merdivenköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

İran'da siyasi yasaklı olmasından dolayı İstanbul'da ailesiyle birlikte sürgünde yaşayan Can TV programcısı sanatçı-yazar Cavit Murtezaoğlu koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki akşam yaşamını yitirdi.

Murtezaoğlu, Okmeydanı Cemevinde yapılan cenaze töreninin ardından, Kadıköy'de Şahkulu Dergahı'nın yanında bulunan Merdivenköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Asıl adı Javid Fakhim Ghanbarzadeh olan sanatçı 1962'de Tebriz'de doğdu. Azerbaycan Bakü Konservatuarı'ndan mezun olan Cavit Murtezaoğlu, caz formatıyla buluşan ve makamsal yapıya dayanan müziğini "Caz-makam' olarak tanımlıyordu. 100'ün üzerinde bestenin yanında "O 3 (Leyla-Mecnun)" ve "Pir Sultan" adlı iki operete imza atan Murtezaoğlu, müzik yazımı, çalışmaları içinde, birçok yeni makam çeşnileri, ses dizimleri ve armoniler yarattı.