30 Eylül 2024 Pazartesi

Samsun'dan haykırdılar: 33'ler için adalet mücadelesi sürecek

Aydan'ın Mert'in Alican'ın mücadele yürüttüğü sokaklardan seslenen Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 7 yıldır yürüttükleri adalet mücadelesinin taleplerini sıraladı. Düş yolcularının düşleri gerçekleşene kadar mücadele edeceklerini kaydetti. 

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 33 düş yolcularını andı. Samsun'da devrim mücadelesi Aydan Ezgi Şalcı, Vatan Cömert ve Alican Vural başta olmak üzere 33'lerin fotoğrafının yer aldığı "Hiçbir düş yarım kalmayacak" ve "Suruç için adalet herkes için adalet" yazılı pankartların açıldığı eylem devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. 

TÜMÜKLÜ: BU DÜŞLERİN HAYKIRICISI OLACAĞIZ
Kendisi de Suruç tanığı olan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, söz aldı. Tümüklü aynı inat, umut ve cesaretle 33'lerin mücadelesini yürüttüklerini dile getirdi. Tümüklü, şöyle devam etti: "İnsanların öldürülmesine karşı politik islamcı gericiliğe karşı halkların özgürlüğünü kadın devrimini savunuyoruz. Biz biliyoruz 33leri kimlerin katlettiğini. O gün 400 milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı diyenler, Ankara gar katliamını İstanbul havalimanını, Sultanahmet meydanını Fransa'da Belçika'da insanları katleden IŞİD'e 'öfkeli çocuklar' diyenlerdir. Halklar özgürlük istedi diye onları katledenlerdir. Berkin'in katilini savunanlardır Ethem'in katilini koruyanlardır, Hande Kader'in katilini yok sayanlardır. İşte 33'lerin düşleri bunlara karşı mücadeleydi. Bunların karşısında bir mücadeleydi. İşte bu nedenle Karadeniz'den Mezopotamya'ya, Fırat'tan Bafra'ya bu düş devam ediyor. Bu inat bu cüret devam ediyor. Biz 33'lerin düşlerini gerçek kılıncaya kadar, halkların eşitliği ve özgürlüğü gerçekleşinceye kadar; dünyada ve ülkemizde özgürlük ve sosyalizm kazanıncaya kadar bu düşlerin savunucusu, bu düşlerin haykırıcısı olacağız onun için diyoruz ki hiçbir düş yarım kalmayacak."

Basın metnini okuyan Kürşat Aslan, 7 yıldır yürütülen adalet mücadelesinin taleplerini şöyle sıraladı: 
🔹 "Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu acılarımızı siyasi malzeme yapmaktan vazgeçsin. Katliam siyasetinin doruklarını yaşadığımız 7 Haziran 1 Kasım arasında nelerin yaşandığını anlatsın. 
🔹 Görevi ihmal etmekten hüküm giyen polis memuru Ahmet Oğuz Davarcı'nın işaret ettiği amirleri hakkında soruşturma açılsın. 
🔹 Kırmızı bültenle arandığı dönemde Ankara'da 5 yıldızlı otelde MİT görevlileriyle görüşen İlhami Bali'nin neden yakalanmadığı açıklansın.
🔹 Mahkeme salonlarında adil yargılama istiyoruz dedikleri için haklarında soruşturma açılan avukat yaralı ve ailelerimiz hakkında açılan soruşturmalar iptal edilsin.
🔹 Canlı Bomba Abdurrahman Alagöz'e katliamı yapmadan önce kimlerin yardım ettiği ve Amara Kültür Merkezine nasıl geldiği araştırılsın.
🔹 Birbiriyle bağlantılı olan Diyarbakır Ankara ve Suruç katliamları başta olmak üzere İŞİD katliamları dosyaları birleştirilsin."

Aydan Ezgi'nin, Ali Can Vural'ın Mert Cömert başta olmak üzere 33 düş yolcusunun yoldaşları olarak, söz konusu talepler olmak üzere Suruç katliamı davasında yaşanan hukuksuzluklar giderilene kadar adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Eylem, "Suruç için adalet herkes için adalet", "Hiçbir düş yarım kalmayacak" sloganlarıyla sona erdi.