30 Eylül 2024 Pazartesi

Samsun'da Rabia Naz için adalet istendi

Suruç katliamının 5. yıldönümü dolayısıyla başlatılan "Suruç için adalet, herkes için adalet" çalışması kapsamında Samsun'da Rabia Naz için adalet istendi.

Samsun'da Demokrasi Güçleri, Suruç katliamının yıldönümü yaklaşırken adalet talebini yineledi. Samsun'daki açıklamada "Suruç için adalet Rabia Naz için adalet" denildi. 

Rabia Naz Vatan Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı olarak bulunmuş, ancak kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. Baba Şaban Vatan, iki yıl boyunca kızının ölümüyle ilgili adalet mücadelesi yürütmüştü. 

Samsun'da SYKP İl Binası'nda yapılan açıklamayı Demokrasi Güçleri adına İrem Gülçiçek okudu. 

Gülçiçek, SGDF'nin çağrısıyla başlatılan Kobane kampanyasını hatırlattı. Gezi direnişi sırasında Eskişehir'de dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz'ı da anan Gülçiçek, "33'ler 'Gezi'nin çocuklarıydı' ve Gezi'nin merkezi İstanbul'dan Rojava'ya bir halkların kardeşlik köprüsü oluşturmak istiyorlardı" dedi. 

Suruç'la birlikte Ankara, İstanbul Atatürk Havalimanı, Beyoğlu, Sultanahmet, Antep ve Reina'da benzer şekilde gerçekleştirilen saldırılarla yüzlerce insan katledildiğini belirten Gülçiçek, yürütülen adalet mücadelesine de dikkat çekti. 

SGDF'nin Suruç'un ardından başlattığı "Suruç için adalet" mücadelesinin çığlığının üniversitelerde, sokaklarda, meydanlarda farklı mücadelelerle de birleşerek devam ettiğini söyleyen Gülçiçek, Rabia Naz için de adalet istediklerini kaydetti. Rabia Naz'ın babasının gönderdiği mesajı aktaran Gülçiçek şöyle konuştu:

ŞABAN VATAN: YILMADIM YILMAYACAĞIM
"Bugün de Karadeniz'den, Samsun'dan, Suruç için adalet Rabia Naz için adalet diyerek sesleniyoruz kamuoyuna. Adalet talebimizi ortaklaştırmak, Rabi Naz'ın dosyasında üstü kapatılmak istenen ne varsa paylaşmak için ulaştığımız Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın kendi sözlerinden alıntıları paylaşıyoruz kamuoyuyla: Şaban Vatan diyor ki: 'Benim tüm dünyam olan Rabia Nazımın acımasızca canına kıydılar. Ardından siyasetçi Canikli'nin örtbasını ortaya çıkardım. Talimatlarla 'akıl yargılaması' yapıldım, nezarete atıldım, tehdit edildim. Ama yılmadım, yılmayacağım. Rabia Nazlarimız için, Oğuz Arda Sellerimiz için, Ceren Özdemir için... Tüm savunmasız canına kıyılmış canlarımız için, herkesin hak ettiği adil yargı için her zaman mücadele edeceğim. Siyasi rant için canlarımız üzerinden verilen talimatlar kabul edilemez. Adalet aramak herkesin hakkıdır. Adalet herkes içindir.'"

Gülçiçek, "Suruç için adalet herkes için adalet, Suruç için adalet Rabia Naz için adalet isyanımızı büyütüyoruz. Suruç katliamının 5.yılında, yüreği adalet için çarpan herkesi, Suruç'u hatırlamaya, hatırlatmaya ve katillerinden hesap sormak için adalet mücadelesine omuz vermeye çağırıyoruz" sözleriyle konuşmasını tamamlandı.