7 Ekim 2024 Pazartesi

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri: 33 Düş Yolcusu'nun hesabını soracağız

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç katliamının 6. yılında eylem yaptı, "Katliamın 6. yılında bir kez daha 33 düş yolcusuna söz veriyoruz: Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız" dedi.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç katliamının 6. yılında 33 düş yolcusunu andı. Süleymaniye Geçidi'nde yapılan açıklamada İrem Gülçiçek konuştu. 

Bundan 6 yıl önce yeni bir yaşamın mümkün olduğuna dair büyüyen inançtan korkan, kanla beslenen emperyalistler ve bölge işbirlikçilerinin IŞİD çeteleri aracılığıyla Kobanê'yi işgal etmeye çalıştığını fakat büyük bir yenilgi aldığını anlatan Gülçiçek, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun Kobanê'yi dayanışma ile yeniden inşa etme çağrısı yaptığını hatırlattı.

İstanbul'dan Hakkari'ye, Çanakkale'den Hatay'a, Samsun'dan Amed'e, Bursa'dan Suruç'a yüzlerce gencin bu çağrıya kulak verdiğini söyleyen Gülçiçek, "Kobanê'nin yaralarının dayanışma ile sarılmasından korkanlar, işbirlikçi IŞİD aracılığı ile 20 Temmuz 2015'de Urfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi'nde 33 düş yolcusunu bir canlı bombayla aramızdan aldı" dedi. 

Katliamdan sonra açılan davada, elle tutulur bir gelişme olmadığını kaydeden Gülçiçek, Antep Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği Suruç'ta katledilenlerin yüzde 50 suçlu olduğu kararına tepki gösterdi, "Bu durum katliamı meşrulaştırmaktan başka bir anlam taşımamaktadır" diye konuştu.

Katliamın 6. yılında adalet mücadelesini sürdürdüklerini söyleyen Gülçiçek, "Şimdi bizler her yıl olduğu gibi onların düşlerini, umutlarını, iradelerini kuşandık ve adalet mücadelesinin ışığı haline getirdik. Bu hukuksuzluk içerisinde adalet arayışımızı sokakta dayanışmayla sürdüreceğiz. 'Suruç için adalet herkes için adalet' diyerek adalet çığlımızı 10 Ekim Ankara, Sultanahmet, Amed, havaalanı katliamı, Roboski, Cumartesi Aileleri, Şenyaşar ailesi, Rabia Naz, Deniz Poyrazı ve daha nice adalet bekleyenlerin çığlığı ile birleştiriyoruz.

"Katliamın 6. yılında bir kez daha 33 düş yolcusuna söz veriyoruz: Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız" dedi.