22 Eylül 2024 Pazar

Samandağ'da katledilenler için yürüyüş

Çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütünün katılımıyla Samandağ'da deprem katliamının birinci yılında katledilenler anılıyor. PTT önünden yeni pazar alanına yürüyen halk, depremin sorumlularından hesap soracağını haykırdı.

6 Şubat Samandağ Deprem Koordinasyonu, deprem katliamında katledilenleri anıyor. PTT önünden yürüyüşe geçen çok sayıda kişi "Unutmak yok, affetmek yok", "Katil devlet hesap verecek", "AKP halka hesap verecek", "Havama, suyuma, toprağıma dokunma" sloganları attı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, DEM Parti milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün katıldığı yürüyüşte, "Unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Hesap soracağız. Ma rıhna nıhna hon!" pankartı taşındı.

"Unutma hesap sor", "Rant için kamulaştırmalara geçit vermeyeceğiz", "Yeni yaşamı biz kadınlar soracağız", "Katillerden hesabı halk soracak", "Depreme dayanıklı kentler için ranta karşı mücadele", "Birlikte duralım, hesap soralım, yeniden kuralım" sloganlarının öne çıktığı dövizlerin taşındığı yürüyüş yeni pazar alanına kadar sürdü.

MEZAR ANMASI
Çiğdede Asri Mezarlığında düzenlenen anamda, aileler, mezar başlarında bahur yaktı, mezarlara rihani bıraktı. Mezarlık ziyareti sırasında iktidara tepki öne çıktı.

Ailelerle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkan Hatimoğulları, "Buradaki canlarımızın hepsi ile bir yaşanmışlığımız var. Deprem herkesin yüreğini yaktı. Ama kaybettiğimiz insanlar tanıdıklarımız olunca, arkadaşlarımız olunca canımızı daha çok yakıyor. Bunları unutmayacağız, unutturmayacağız. Her yerde bunun mücadelesini vereceğiz. Hayatta kalanlar olarak, kalbimiz kırık ve kentimiz yıkık insanlar olarak, bu kenti yeniden inşa edeceğiz. Bu kente yeniden hayat vermek içim elimizden gelen her türlü çabayı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise, depremdeki ağır tablonun sorumlusunun iktidar olduğuna işaret ederek, "Sizler bu insanların hayatını korumak yerine, kendi bekanızı, çevrenizi korumakla yetindiniz. Bunun hesabını sorumlulardan soracağız" dedi.