30 Eylül 2024 Pazartesi

Saldırıya uğrayan doktor, istifa etti

Urfa'da SGK sisteminin çalışmaması üzerine acil doktoru Baraj, hasta ve yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırganların serbest bırakılmasına tepki gösteren Baraj, adliye önünde tıp diplomasını yırtarak istifa etti. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Bakan Koca'ya "O diploma sizini yüzünüzden yırtıldı" diyerek tepki gösterdi. 

Urfa Viranşehir'de özel bir tıp merkezinde acilde çalışan hekim Şeyhmus Baraj, bir hastanın saldırısına uğradı. SGK sisteminin hata vermesi nedeniyle sinirlenen hastanın yakınları da polis Baraj, linç edilmek istendi.

Saldırganların serbest bırakılmasının ardından Şeyhmus Baraj, adliye önünde tıp diplomasını yırtarak istifa ettiğini duyurdu. 

Hekimin diplomayı yırtarak istifa etmesini sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, çok sayıda kişi "O diploma sizin yüzünüzden yırtıldı" twitleriyle tepki gösterdi. 

Saldırıya tepki gösteren Urfa Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı'nın derhal sağlık emekçilerinin beklentileri doğrultusunda bir düzenleme yapması gerektiğini kaydetti. Savcılara ve hekimlere de çağrı yapan Urfa Tabip Odası, "Toplumun huzuru ve sağlığı için bu şiddet olaylarına karşı cezasızlığı tercih olarak görmeyiniz. Sağlıkta şiddet sizin ve halkın sağlık hakkına saldırıdır gereğinin yapılmasını talep ediyoruz" denildi.