22 Eylül 2024 Pazar

'Saldırılara rağmen özgürlük mücadelemiz sürecek'

Türk devletinin gaziler federasyonuna yönelik saldırısında ölümsüzleşen Emîne Seyîd Ehmed ve QSD savaşçıları Dilovan Çilaxa ile Cabir El Ebdo'nun cenaze töreni gerçekleştirildi.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrik kentinde gaziler federasyonuna yönelik saldırıda ölümsüzleşen YPJ komutanlarından Emîne Seyîd Ehmed (Azadî Dêrik) ve QSD savaşçıları Dilovan Çilaxa, Cabir El Ebdo için cenaze töreni düzenlendi.

Xebat Dêrik Şehitliği'nde yapılan törende konuşma yapan Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Gulistan Osman, "Azadî Dêrik şehitlerin amaçlarını gerçekleştirmek için mücadele ve direniş saflarında yer aldı. Şehit Dilovan ve Cabir özgürlük mücadelesine canlarını feda ettiler" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu adına konuşan Laleş Zinar "Saldırılara rağmen özgürlük mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından şehit belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Emîne Seyîd Ehmed ve Cabir El Ebdo Xebat Dêrik Şehitliği'ne defnedilirken Dilovan Çilaxa Tirbêspiyê'de toprağa verildi.