22 Eylül 2024 Pazar

'Saldırılar karşısında direnme isteğimiz artıyor'

İşgalci Türk devletinin Sîmav Matbaasına yönelik hava saldırısında yaralanan Robîn Xelîl Mehmûd, Türk devletinin sivilleri hedef aldığını kyadetti. Robîn Xelîl Mehmûd, "Evet belki saldırılar olduğunda korku oluyor ama aynı zamanda direnme isteği de artıyor" dedi.

İşgalci Türk devletinin Rojava kentlerine yönelik saldırıları sürüyor. Aralık ayında Sîmav Matbaasında saldırıda  Robîn Xelîl Mehmûd yaralanmıştı.

Hava saldırısı sonucu 7 matbaa çalışanı katledilmiş, çok sayıda çalışan da yaralanmıştı. Matbaanın dizayn bölümünde çalışan Robîn Xelîl Mehmûd, fatura defteri, dergi, bülten gibi şeyler bastıklarını dile getirdi. yaralanan saldırıları ETHA'ya değerlendirdi.

"Matbaaya böyle bir saldırı olacağına hiçbirimiz inanmazdık. Çünkü sivillerin çalıştığı bir yerdi. İçindeki herkes matbaa çalışması yapıyordu. Bazen Türk basınında çıkıyor, arkadaşların yerini vurduk diyorlar. Bu söylemleri yalan, doğru değil" diyen Robîn Xelîl Mehmûd Türk devletinin saldırılarının güçlü bir karşı koyuş olmadığı takdirde durmayacağını kaydetti.

Robîn Xelîl Mehmûd şunları ifade etti: "Türk devleti saldırdığında, insan o an gidip önlerine dikilip 'Bu sivil insanlarla, bu milletle ne derdiniz var? Bu insanları neden korkutmaya çalışıyorsunuz' demek istiyor. İnsan çok öfkeleniyor. İnsan kolay kolay toprağından, ülkesinden vazgeçemez. Burası bizim toprağımızdır. İnsanlar kendisini, toprağını savunuyor, işini savunuyor, akrabalarını savunuyor. Evet belki saldırılar olduğunda korku oluyor ama aynı zamanda direnme isteği de artıyor."