23 Eylül 2024 Pazartesi

Saldırı sonucu gözünü kaybetti, aylar geçti hala dava açılmadı: Can güvenliğimiz yok

7 ay önce çavuş ve eşinin saldırısı sonucu gözünü kaybeden tarım işçisi Altın Erdoğan, suçlular ellerini kollarını sallayarak dolaşırken kendisinin adeta cezalandırıldığını dile getirdi. Çavuşun ailesini tehdit ettiğini belirten Erdoğan, mahkeme sürecinin henüz başlamadığını dile getirdi. Ailesinin ve kendisinin can güvenliğinin olmadığını söyleyen Erdoğan, dayanışma çağrısı yaptı. 

Antalya'nın Serik ilçesinde nar toplayıcılığı yapan; çavuş ve çavuşun eşi tarafından uğradığı saldırı sonucu gözünü kaybeden Altın Erdoğan'ın şikayetine rağmen hala dava süreci başlamadı. 

Erdoğan, 28 Ekim'de zaten çalışırken kendisine baskı uygulayan çavuş S.A. tarafından servis aracında 30'a yakın işçinin olmasını eleştirdiği ve maske takmadığı konusunda uyardığı, telefonuyla da kayıt altına almaya çalıştığı için saldırıya uğradı. 

Erdoğan, mahallesine geldiğinde de servisten inip evine doğru giderken çavuş S.A.'nın azmettirmesiyle S.A.'nın eşi tarafından darp edildi; sol gözüne inen yumruk sonrası kanama başladı ve çavuş tarafından araçla hastanenin arkasına bırakıldı, konuşmaması yönünde tehdit edildi. 

SALDIRININ ÜZERİNDEN 7 AY GEÇTİ
Saldırının üzerinden 7 ay geçti. Altın Erdoğan bu süreçte üç ameliyat geçirdi, gözünü kaybetti. Dördüncü ameliyatta artık takma göz operasyonu yapılacak. Altın Erdoğan artık tek başına dışarı çıkamıyor, ev içinde eskisi gibi rahat hareket edemiyor. Çünkü çavuş tarafından kendisi ve ailesi tehdit ediliyor. 

'ONLARIN ALACAĞI CEZAYI BEN ALDIM'
ETHA'ya konuşan Altın Erdoğan, "7 ay diliminde çok kötü şeyler yaşadım; maddi, manevi olarak yıprandım, çöktüm. Suçlular ellerini kollarını sallayarak geziyor, ama ben sanki 'hapsedildim'. Onların alacağı cezayı ben aldım. Adalet buymuş demek ki" dedi. 

Şikayeti sonucu hazırlanan iddianamenin savcılıkta beklediğini ve henüz mahkemeye sunulmadığını söyleyen Erdoğan, "İddianame mahkemeye sunulacağı zaman başsavcı itiraz etmiş, organ kaybı gibi durumlarda üzerinden bir yıl geçmesi gerekiyormuş. Kasım ayında bir yıl olacak. Bilgiyi avukatlarım verdi ama bir yıl beklememek için uğraşacaklarını söylediler" diye konuştu. 

'ÇAVUŞ AİLEMİ TEHDİT EDİYOR'
Henüz dava açılmamışken çavuşun, ailesini tehdit ettiğinin altını çizen Erdoğan,  "Oğlum Bursa'da onu aramışlar, 'annen bizi aradı, annen ve kardeşlerin bizden para istiyor' dediler. Böyle bir şey yok. Yarın benden ifade alacaklar. Beni kör ettiler, hayatımı kararttılar bir de benden şikayetçi, davacı oldular. Çocuklarımın can güvenliği yok, bunlar çok tehlikeli insanlar" ifadelerini kullandı. 

'ADALET YERİNİ BULSUN'
Altın Erdoğan, "Bir iki kez bilmediğim numaralardan arandım kendisini satıcı olarak tanıtan kişiler tarafından, sanki biz sipariş vermişiz ama adresi bulamamışlar gibi adres istediler. Adresimi vermedim tabi ki. Çocuklarım, torunlarım var korku içindeyiz. Zor durumdayız. Mahkeme sürecinin hızlandırılması için herkese; tüm kadın örgütlerine, avukatlara çağrı yapıyorum. Yardım istiyorum. Adalet yerini bulsun istiyorum. Bu yaşanan şey tüm toplumun, kadınların ve işçilerin sorunu. Bugün benim başıma gelen şey herkesin başına gelebilir. Bunun önüne geçmek için dayanışmak ve birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" dedi.