25 Eylül 2024 Çarşamba

Saldırgan müdür değil saldırıya uğrayan öğretmen sürgün edildi

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görev yaptığı okul müdürünün saldırısına maruz kalan Eğitim Sen'li öğretmen Alpay Urludağ'ı sürgün eti.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda görevli öğretmen Alpay Urludağ, 16 Ekim'de tartışma yaşadıkları okul müdürü Bekir Tuna'nın saldırısına uğrayıp, başında yaralandı. Olayla ilgili adli soruşturma açılırken, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan idari soruşturma sonucunda saldırıya maruz kalan Eğitim Sen'li öğretmen Urludağ, Kepez ilçesindeki Göçerler Ortaokulu'na sürgün edildi.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma neticesinde okul müdürü Tuna'yı ise Z. Marsel-Z. Denizhan Öner Ortaokulu'na yine müdür olarak atadı. Ancak bu okulda eğitim gören öğrencilerin velileri, yaptıkları basın açıklamasıyla bu atamaya tepki gösterdi. Gösterilen tepkiler üzerine İl Müdürlüğü, bu kez Tuna'nın unvanını alarak, eski okulu olan Mehmetçik Ortaokulu'na öğretmen olarak atadı. 
 
'İŞLEM SÜRGÜN VE HUKUKA AYKIRI'
Urludağ'ın avukatı Nusret Görgöz, savcılık tarafından yaşanan olaya dair bütünlüklü bir soruşturmanın henüz başlatılmadığı bilgisini verdi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün saldırıya uğrayan öğretmeni koruması gereken yerde sürgün etmesini eleştiren Av. Gürgöz, yapılan işlemin hukuka aykırı olduğunu kaydetti. Av. Gürgöz, "Hocamız hem saldırıya uğradı hem de kaşı gözü yarıldı. Buna rağmen Mili Eğitim Müdürlüğü, öğretmenimizi koruması gereken yerde,  ne yazık ki öğretmenimizi sürgün etti. Yürütmeyi durdurmayı talebi üzerine dava açacağız. Elimizde ki verilerle, yapılan işlemin sürgün olduğunu ve hukuka aykırı olduğunu söyleyeceğiz. Soruşturma bütünlüklü olarak başlamış değil. Hukuksuzluğu yapılanların yanına kar kalmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.