1 Ekim 2024 Salı

Şakran'da 'ne mutlu Türk'üm diyene' işkencesi

Sık sık hak ihlalleriyle gündeme gelen Şakran Hapishanesi'nde 6 tutsak, koğuş değişikliği istediği için gardayanların saldırısına uğradı. Tutsaklar, işkence sırasında "ne mutlu Türk'üm diyene" diye bağırmaya zorlandı. 

İzmir Aliağa'daki Şakran 1 No'lu Kapalı Hapishanesi'nde gardiyanlar, koğuşların değiştirilmesini talep ettikleri için 6 tutsağa işkence yaptı.

Mezopatamya Ajansı'nda yer alan habere göre tutsaklardan Barış İldem, yaşananları telefonda görüştüğü yeğeni Kadri Süer'e anlattı. Süer, koğuş değişikliği nedeniyle yaşanan tartışma üzerine tutsakların darp edildiğini aktardı. Dayısının alnında yaralar ve kollarında şişme oluştuğunu, çene kemiğinin ise yerinden çıktığını belirten Süer, dayısının konuşmakta zorluk çektiğini söyledi.

'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' BAĞIRMAYA ZORLADILAR
Diğer tutsakların da benzer durumda olduklarını dile getiren Süer, dayısının kendisine, "Darp esnasında 'Ne mutlu Türk'üm diyene' diye bağırmaya zorladılar. Bunu kabul etmedik. Bunun üzerine daha fazla darp ettiler. Bizi çıplak hale getirip, darp etmeye devam ettiler. Darp raporu almak için hastaneye götürülmek istedik. Ancak hastane sevkimiz yapılmadı. Şu an 13 kişi 3 kişilik koğuşta tutuluyoruz" dediğini aktardı.

Dayısının bir ay kadar önce de hastaneye sevk edildiği sırada jandarma tarafından darp edildiğini ve darp raporu alarak şikayetçi olduğunu söyleyen Süer, jandarmanın da dayısı hakkında şikayetçi olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
İldem'in avukatı Suat Çetinkaya ise, aile ile yaptığı görüşme sonrası durumdan haberdar olduklarını ve konuya dair suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

HAPİSHANE BİLGİ VERMEDİ
Konuya ilişkin MA'nın telefon üzerinden görüştüğü bir hapishane yetkilisi, bilgi veremeyeceklerini ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurulması gerektiğini ifade etti.