23 Eylül 2024 Pazartesi

Sağlık emekçileri: Dr. Uyan hakkında disiplin cezası geri çekilsin

Sağlık emekçileri bir süredir tepki gösterdikleri disiplin yönetmeliğine dayanılarak doktor Sibel Uyan'a ceza verilmesini, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde protesto etti.

İzmir Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, doktor Sibel Uyan'a Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ne dayanılarak disiplin cezası verilmesine İl Sağlık Müdürlüğü önünde tepki gösterdi.

"Susmadık susmayacağız. Ceza sözleşmesine dayanarak üyemiz Dr. Sibel Uyan'a verilen hukuksuz cezayı kabul etmiyoruz. Dr. Sibel Uyan yalnız değildir" pankartı açılan açıklamada, "Köle değiliz, ebeyiz, hemşireyiz, hekimiz", "Susmadık, susmayacağız" ve "Ceza yönetmenliğini kabul etmiyoruz" dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Doktor Uyan yalnız değildir" sloganları atıldı.

YÖNLENDİRME ŞİKAYETLER
Açıklamayı SES İzmir Şube Eşbaşkanı Nursel Yücesoy okudu. Yücesoy, son çıkarılan ceza yönetmeliğine dayanılarak üyeleri doktor Sibel Uyan'ın hukuksuz bir şekilde cezalandırılmak istendiğini belirtti. 1 yıl önce yapılan CİMER başvuruları ile ilgili hiçbir işlem yapılmadan başvuruların bir araya getirilerek soruşturmaya konu edilmesinin hukuka aykırı olduğuna vurgulayan Yücesoy, "İlgili kişilerin gerçek dışı ve haksız iftiralarına karşı üyemiz Dr. Sibel Uyan'dan açıklama yapması istenmiş, her seferinde açıklama yaptığı halde cevap verilmedi denilerek iyi olmayan niyetlerini belli etmişlerdir. Şikayet başvuruları incelendiğinde, başvuruların bir kişi veya kişiler tarafından yönlendirildiği ve yönetildiği izlenimi uyanmaktadır. Çok sayıda başvurunun kısa bir zaman diliminde yapılmış olması, benzer dil ve ifadelerin kullanılıyor olması, bu başvuruların özel bir amaç ile yapıldığını düşündürmektedir" diye belirtti.

'CEZA SÖZLEŞMESİ GERİ ÇEKİLSİN'
Şikayet dilekçelerinin özünü önyargılı, dayanaksız ve keyfi iddiaların oluşturduğuna dikkati çeken Yücesoy, "Bir süre beklemek zorunda kaldığı veya istediği ilacın reçete edilmediği veya kurallar hatırlatıldığı veya uyarıldığı için şikayet eden bir hastanın iyi niyeti sorgulanmalıdır. Buradan uyarıyoruz derhal bu hatadan dönülmelidir. Pandemi ile mücadelenin en önündeki sağlık emekçilerine kulak verin. Salgın ile mücadelede özveri ile insanüstü bir çaba gösteren ve artık tükenmişlik yaşayan sağlık emekçilerinin motivasyonu olumsuz etkileyen tüm uygulamalardan vazgeçin. Derhal ceza sözleşmesi geri çekilsin" diye konuştu.