23 Eylül 2024 Pazartesi

Sağlık emekçileri Dersim'den haykırdı: Hiçbir yere gitmiyoruz

Dersim'de sağlık emekçileri Büyük G(ö)rev'de önlenebilir hastalık nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. 14 Mart Tıp Bayramı'nın "yaşam hakkı" yok sayılanların haftası olduğunun altını çizen sağlık emekçileri, "Üretimden gelen gücümüzle mart ayında mücadeleyi büyütüyor, hiçbir yere gitmiyoruz" dedi. 

Sağlık emekçileri Dersim Devlet Hastanesi'nde Büyük G(ö)rev'de acilen yerine getirilmesi gereken talepleri sıraladı. 14 Mart Tıp Bayramı'nı iktidarın yanlış sağlık politikaları ve nefret söylemleri nedeniyle kutlayamadıklarını kaydeden sağlık emekçileri, "Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz" dedi. 

"Sesimize kulak asmayan, taleplerimizi görmezden gelenlere karşı artık  yeter diyoruz. İşte bu yüzden umudu ve direnişi büyütüyoruz" yazılı pankartın açıldığı eylemde; "İnsanca yaşayacağımız temel ücret istiyoruz", "Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkarılmasını istiyoruz", "Sağlık hizmeti için katkı katılım ve ilave ücretler kaldırılsın" taleplerin yer aldığı dövizler taşındı. 

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu'nun destek verdiği açıklamanın metnini Dr. Eylem Şengül Petek okudu. 14 Mart Tıp Bayramı'nın 103. yılında; sağlık hizmetinin metalaştırılarak alınıp satılan bir mala dönüştürülmesine, hastaya müşteri denilmesine ve sağlık bütçesinin özel sermayeye akıtılmasına, sağlık kurumlarının şirketleşmesine, halkın sağlığının paraya tahvil edilmesine, performans -güvencesizlik- şiddet kıskacı ile faturanın kendilerine kesilmesine, uzun çalışma saatleri, iş yükü, mobbing ve angarya gibi modern kölelik çalışma koşullarına isyan edenlerin, karşı duranların mücadele haftası olduğunu söyleyen Petek, "Önlenebilir bir hastalık nedeniyle, 553 çalışma arkadaşını yitiren 'yaşam hakkı' yok sayılanların haftasıdır 14 Mart" dedi. 

Acil yerine getirilmesi gereken talepleri sıralayan Petek, şöyle devam etti: "Haklarımız, emeğimiz ve sağlık hakkımız için sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak üretimden gelen gücümüzle mart ayında mücadeleyi büyütüyor, hiçbir yere gitmiyoruz."