20 Eylül 2024 Cuma

Sağlık emekçileri: Daha kaç sağlık çalışanı ölmeli

Urfa'da sağlık meslek örgütleri ile Urfa Barosu, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.
Urfa Tabip Odası, SES, Türk Sağlık-Sen, Sağlık-Sen, Urfa Aile Hekimleri Derneği ve Urfa Barosu, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete karşı basın açıklaması yaptı.
 
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eylemde "Artık yeter sağlıkta şiddete hayır" pankartı açıldı. Basın açıklamasını Urfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik okudu.
 
Her gün sağlık çalışanlarına dönük şiddet vakalarını değişik biçimlerde gördüklerini dile getiren Melik, son olarak 14 Kasım'da çalıştığı hastaneden evine giderken hastane otoparkında şiddette maruz kalan İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Ebru Kılıç'ı hatırlattı. Hükümeti defalarca uyarmalarına rağmen sağlık çalışanlarına dönük şiddet vakalarının üzerine gidilmediğine dikkat çeken Melik, "Çıkan Torba yasa sağlıkta şiddeti önleyici hiçbir yasal düzenleme içermemektedir. Yasa yapıcıların bunu anlaması için kaç sağlık çalışanın daha şiddete uğraması, hatta ölmesi gerekmektedir?" diye sordu. 
 
Eyleme katılan kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarda, sağlık işkolunda çalışanlar ile halkın karşı karşıya getirilmesine son verecek yasal düzenlemelerin çıkarılmasını talep ettiler.