24 Eylül 2024 Salı

Rusya'da yaklaşık 500 sağlık emekçisi koronadan hayatını kaybetti

ABD ve Brezilya'nın ardından en fazla vakanın görüldüğü Rusya'da yaklaşık 500 sağlık emekçisi yaşamını yitirdi.

Rusya'da Covid-19 salgınının görüldüğü ilk günden bu yana beş yüze yakın sağlık çalışanının hayatını kaybettiği açıklandı. Rus haber ajansı RIA Novosti'ye konuşan Rusya Federal Tıbbi Gözetim Ajansı (Roszdravnadzor) Başkanı Alla Samoilova, "489 sağlık çalışanını maalesef kaybettik" dedi.

EuroNews Türkçe'deki habere göre açıklanan yeni bilançonun resmi olmayan verilerden daha yüksek çıkması ise dikkat çekti. Doktorlar tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre Rusya'da nisandan beri 444 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

Mayıs sonunda ise Rus Sağlık Bakanlığı 101 sağlık çalışanının virüse yenik düştüğünü bildirmişti. Nisan ve mayıs aylarında birçok çalışan hastanelerdeki korunma kıyafetleri ve maskelerin yetersizliğinden şikayet etmişti. Samoilova şu anda bu tür şikayetler alınmadığının söyledi.

Resmi rakamlara göre Rusya'da perşembe günü itibari ile 561 bin 91 vaka tespit edildi. Amerika Birleşik Devletleri ve Brezilya'nın ardından en fazla vaka görülen ülke olan Rusya'da şu ana kadar 7 bin 660 kişi hayatını kaybetti.