28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojavalı komünistlerden Paris ve tecrit protestosu

TKŞ üyeleri, Paris katliamı ve PKK lideri Öcalan'a yönelik tecride karşı eylem yaptı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, Qamişlo'da yaptıkları açıklamada, Paris katliamını ve PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit uygulamasını protesto etti.

TKŞ adına açıklama yapan Abdulhalim Osman, Paris'te 3 Kürt yurtseverin katledilmesine karşı direniş çağrısı yaptı. Türk devleti ve işbirlikçisi devletlerden hesap sorulacağını belirten Osman, uluslararası kamuoyunu Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşa karşı çıkmaya çağırdı.

Sömürgeci bölge devletlerinin hapishanelerinde zulüm uyguladığını belirten Osman şunları söyledi: "Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde işkence var. 1960 hasta devrimci tutsak var ve her gün hayatlarını kaybediyorlar. Hasta tutsakların yasa gereği salıverilmesi gerekirken, bu yasaya göre hareket edilmiyor. İran'da idam var. Şam yönetiminin kontrolündeki bölgelerde hapishaneler kara delik gibi. Ne tutukluların sicili biliniyor, ne de cezaevlerinde ne yaşadıkları. İmralı adasında ve tüm hapishanelerde tutsaklar, onur ve özgürlük mücadelesini sürdürüyor."

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 1999 yılından bu yana tecrit ve hak gasplarına maruz bırakıldığını belirten Osman, "Öcalan'ı teslim almak istediler ama bunu başaramadılar" dedi.  Osman, CPT'yi İmralı'da yaşananlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getirmeye çağırdı.

Öcalan'ın gücünü halktan aldığını ifade eden Osman, emperyalist güçlerin Öcalan'ı bir pazarlık kozu haline getirdiğini belirtti. Erdoğan'ın iktidarını korumak için iç savaş da dahil her şeyi göze aldığını ifade eden Osman, "ABD ve Rusya, Kürtler konusunda çıkarları için planlar yapıyor. Türk hükümeti onlarca savaş uçağıyla Kürdistan, Rojava ve Şengal dağlarını bombalıyor, insanları öldürüyor" şeklinde konuştu.

Tüm dünya ezilenlerini Türk devleti ve onlarla işbirliği yapan ülkelere karşı mücadele etmeye çağıran Osman, "Bu zulüm ortaklığına baskı yapın" ifadelerini kullandı.

Eylem sonunda "Kahrolsun faşizm" ve "Yaşasın zindan direnişi" sloganları atıldı.