25 Eylül 2024 Çarşamba

Rojavalı komünistler Îsyan Tolhildana Pirsusê’yi andı

Rojavalı komünistler Hesekê’de MLKP/KKÖ savaşçısı Îsyan Tolhildana Pirsusê’yi andı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 8 Mayıs 2022 tarihinde yakalandığı korona hastalığı sebebiyle ölümsüzleşen MLKP/Komünist Kadın Örgütü Savaşçısı Îsyan Tolhildana Pirsusê için anma yaptı. 

Hesekê TKŞ binasında yapılan anma bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Anmada Îsyan Tolhildana Pirsusê’nin ölümsüzleşmesinin ardından MLKP/KKÖ’nün yaptığı açıklama okundu. 
Açılış konuşmasında Îsyan Tolhildana Pirsusê’nin Rojava devrimi savunmasında yer aldığı ve büyük emekler verdiği hatırlatıldı, “İsyan yoldaş ailesini, eski yaşamını bıraktı. Her şeyini geride bırakıp bir halkı zulümden kurtarmaya geldi ve bunun için şehadete erişti” denildi.

Rojavalı komünistler, ölümsüzleşenlerin mücadelesini büyütecekleri vurguladı, “Devrimimizi sonuna kadar savunacağız” dedi. 

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına konuşma yapan Eylül Baran ise Îsyan Tolhildana Pirsusê’nin devrimci mücadeleye gençlik saflarında katıldığını hatırlattı, “Îsyan yoldaş aynı zamanda hastalığına karşı da büyük bir mücadele yürüttü. 3 kere hastalandı. Hastalığına karşı boyun eğmedi. Her zaman daha çok emek ve moralle mücadelesini büyüttü” dedi.

Eylül Baran konuşmasının sonunda şu çağrıyı yaptı: “Parti saflarına katılın. Özgürlüğünüzü, mücadelenizi parti saflarında tanıyın. Faşizme ve sömürgeciliğe karşı mücadelemizi tek yumruk, tek ruh ve tek beden olarak yürütelim.”

Anma “Şehit Namirin” sloganlarıyla sona erdi.