25 Eylül 2024 Çarşamba

Rojavalı komünistler 1 Mayıs çalışmalarının startını verdi

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) "işgale ve sömürgeciliğe karşı yaşasın 1 Mayıs" sempozyum çalışmalarının startını verdi. Hesekê, Dirbêsiyê'de; parti, demokratik kitle örgütleri, askeri meclis ziyaretleri gerçekleştirdi. Kobanê'de stant açıldı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKS) "İşgale ve sömürgeciliğe karşı yaşasın 1 Mayıs" sempozyum hazırlıkları kapsamında TKŞ binasında toplantı gerçekleştirdi.

JKS adına konuşan Rojbin Hisên; 1 Mayıs'ın tarihçesi hakkında bilgilendirme yaptı. Rojava devrimi öncesi 1 Mayısların Suriye'de bayram ve piknik günü olarak bilindiğini direnişle kazanılmış gün olmaktan uzaklaştırıldığını söyledi.

Rojava devrimi ile halkların özgürlüğünü elde ettiğini belirten Hisên, "Halklar ve inançların eşitliği temelinde bir sistem kuruldu. Devrimimizle kadınlar birçok hak elde etti" dedi. Rojava devriminin işgal tehdidi altında olduğunu söyleyen Rojbin Hisên, "İşgalcilere karşı devrimimizi korumak ve sistemimizi sosyalist bir devrime ilerletmek için işçilerin, emekçilerin, kadınların, halkların, örgütlülüğünü güçlendirmek ve mücadeleyi büyütmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Rojava devrimini korumanın Kürdistan'ın özgürlüğü için önemli olduğunu söyleyen Hisên, "Bu devrimimizin başarısı için dört parça Kürdistan'ın özgürlüğü ile birlikte Suriye demokratik devrimi, bölge devrimini gerçekleştirmek zorundayız" dedi. "Rojava kadın devrimini, bölge devrimine ulaştırmak zorundayız" diyen Rojbin Hisên, şu ifadelerle devam etti: "Bu hedeflerimizi gerçekleştirirken aynı zamanda, işçilerin, işçi-emekçi kadınların, hakları, çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek için de örgütlülüğümüzü güçlendirip mücadele etmemiz gerekiyor."

Rojbin Hisên, bütün bu konuların yanı sıra ev içi emeğin de sempozyumun gündemi olacağını söyledi. Toplantıya katılan kadınları sempozyuma ve 1 Mayıs günü yapılacak eylemlere katılmaya davet etti. Toplantı sempozyum ve 1 Mayıs hazırlıklarına ilişkin tartışmalarla bitirildi.

TKŞ üyeleri sempozyum ve 1 Mayıs çalışmaları kapsamında; kurum ve parti ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Kent çarşı meydanında 1 Mayıs konulu bildirilerin yanı sıra Serkeftin gazetesi dağıtımı gerçekleştirdi.

KOBANÊ
TKŞ ve JKŞ üyeleri 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında Telal Caddesinde stant açtı. Bildiri ve Serkeftin gazetesi dağıtımı gerçekleştiren komünistler, ses cihazındanda Kürtçe 1 Mayıs marşı çaldı.

HESEKÊ
TKŞ ve JKŞ üyeleri 1 Mayıs ve sempozyum hazırlık çalışmaları kapsamında Hesekê ve Til Temir'de kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. TEV-DEM, MSD, İşçiler Birliği, Ermeni Meclisi, Aydınlar Birliği, Sol Parti'nin yanısıra Aşuri Habur Askeri Meclisi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Kurum ziyaretlerinde güncel siyasal gelişmeler üzerine tartışmalar yapılırken, TKŞ'nin düzenleyeceği sempozyuma dair bilgi aktarımı yapıldı, hazırlanan dosya bırakıldı.