25 Eylül 2024 Çarşamba

Rojavalı komünistler 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor

TKŞ ve JKŞ tekstil, matbaa, inşaat ve buğday deposunda çalışan işçileri ziyaret etti. 1 Mayıs üzerine tartışmalar yapıldı. 1 Mayıs'ın piknik günü olmayıp işçi-emekçilerin mücadele günü olduğuna dikkat çekildi. İşçilerin devrimde oynayacağı önemli rolleri olduğu belirtildi. İşçileri 1 Mayıs günü yapılacak eylem ve etkinliklere katılmaları için çağrı yapıldı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) tekstil atölyeleri, inşaat işçileri, matbaa ve un depolama yerlerini ziyaret ederek işçilerle 1 Mayıs ve devrimin gelişimi üzerine konuşmalar yapıldı.

'DEVRİMİN SAVUNMASINDA ÖLÜMSÜZLEŞENLER EMEKÇİLERDİR'
Yapılan konuşmalarda Rojava devriminin işçi-emekçilerin emeğiyle kurulduğu, devrimin savunmasında ölümsüzleşenlerin işçi-emekçi olduğuna dikkat çekildi. İşçi-emekçilerin örgütlenmesinin önemine işaret edilen konuşmalarda devrime dönük saldırıların sadece işgal saldırıları olmadığı özel savaş politikaları yürütüldüğü vurgulandı.

Yürütülen bu savaş karşısında örgütlü olmanın daha fazla önem kazandığı belirtildi. Devrimin önemli kazanımları olmasına rağmen eksiklikler yaşandığını bunun da yine örgütlü mücadeleyle değiştirilebileceği belirtildi. 1 Mayıs'ın tarihçesine değinilen konuşmalarda işçi-emekçilerin mücadele günü olduğu kaydedildi.

'DEVRİMDE KADINLARIN İKİLİ MÜCADELE GÖREVLERİ VAR'
Tekstil atölyelerini ziyaret eden TKŞ-JKŞ'liler kadın işçilerin yaşadığı sorunlar üzerine
konuşmalar gerçekleştirdi. İşçi kadınların iki kat emek harcadıkları belirtildi. Toplumsal cinsiyetçi roller nedeniyle ev içinde karşılaştıkları eşitsizliğe vurgular yapıldı. Ev içinde harcadığı emeklerinin görünmediği söylendi.

İşçi-emekçi kadınların kapitalizme ve erkek egemenliğine karşı ikili mücadele yürütmelerinin zorunlu olduğu belirtili. Devrimde kadınların, önemli kazanımlar elde ettiği belirtilen konuşmalarda ev içi yaşamın örgütlenmesinde eşit ve ortak yaşam kurulması için mücadele edilmesi gerektiğine işaret edildi.

Kadınların kapitalizme ve erkek egemenliğine karşı mücadele yürütmelerinin önemli olduğu vurgulandı. 1 Mayıs bildirilerini işçilere ulaştıran TKŞ-JKŞ'liler işçilere şeker ikram etti. İşçiler 1 Mayıs günü yapılacak etkinlik ve eylemlere katılmaya davet edildi.