22 Eylül 2024 Pazar

Rojavalı komünist savaşçılar MLKP'nin 7. Kongresini selamladı

Rojavalı komünist savaşçılar görüntülü açıklama yayınlayarak MLKP'nin 7. Kongresini ve KKÖ'nün 3. Konferansını selamladı.

Rojavalı komünist savaşçılar MLKP'nin 7. Kongresini ve KKÖ'nün 3. Konferansını yayınladıkları görüntülü açıklamalar ile selamladı.

Yayınlanan açıklamada, "Biz Rojavalı MLKP savaşçıları olarak, komünist öncünün 7. kongresini ve KKÖ'nün 3. konferansını selamlıyoruz. Kızıl komutanlarımız Baran Serhat ve Ahmet Şoreş'in yolunda özgürlük bayrağını yükselteceğimize söz veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, "Yaşasın partimiz MLKP", "Yaşasın KKÖ" sloganları ile bitirildi. Açıklama sonrası ateşle MLKP yazıldı, "Direniş yaşamdır", "Berxwedan jiyane" sloganları atıldı.

ROJAVA SAVUNMASINDA YER ALAN SAVAŞÇILARDAN SELAMLAMA
Rojava cephe savunmasında yer alan komünist savaşçılar da Kürtçe ve Arapça olarak yayınladıkları mesajda MLKP'nin 7. Kongresini selamladı. Açıklamada, "Partimiz MLKP'nin 7. Kongresi'nde aldığı kararları yerine getireceğiz. Savaşımımızı sürdürmeye ve direnmeye devam edeceğiz" denildi. Açıklama "Kahrolsun ihanet", "Yaşasın komünizm" sloganlarıyla bitirildi.

Kürtçe yapılan açıklamada, MLKP kongresinin tüm dünya komünistlerine kutlu olsun denildi. Açıklamada, "Öncelikle MLKP 7. Kongresi'ni dünyadaki bütün komünistlere kutluyoruz. Örgütümüzün kongrede aldığı kararlara uygun olarak savaşımımızı büyüteceğiz. Tüm dünyaya komünist bir devrimi yayacağız. Sonuna kadar partimiz MLKP'nin ve şehitlerimizin yolunda olacağız" ifadeleri kullanıldı. Açıklama yaşasın partimiz MLKP! Yaşasın sosyalizm! sloganlarıyla bitirildi.