23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojavalı komünist gençlerden Kasım Şehitler Ayı anması

CKŞ üyeleri Hesekê'de Kasım Şehitler Ayı anması düzenledi. Komünist gençler şehitlerin mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Hesekê'de Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla anma gerçekleştirdi. Hesekê TKŞ binasında gerçekleşen anma bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı anma etkinliğinde katılımcılar şehitlerle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

'ŞEHİTLERİN FİKİRLERİNİ HALKA ULAŞTIRACAĞIZ'
CKŞ üyesi Welat Zîlan, şehitlerin Rojava devrimini büyütmek istediğini kaydetti. Rojavalı Devrimci Komünist Gençler olarak şehitlerin takipçisi olacaklarına söz verdiklerini ifade eden Zîlan, "Şehitlerin fikirlerini bütün halka ulaştıracağız" dedi.

TKŞ üyesi Ehmed Xidir ise "Şehitlerimiz bu toprakları kanlarıyla suladılar. Bizler de diyoruz ki şehitler yaşamın ve direnişin kaynağıdır" dedi. Xidir, mücadeleyi sürdüreceklerini ve şehitlerin silahlarını yerde bırakmayacaklarını ifade etti.

'ŞEHİTLERİMİZİ ÖRNEK ALMALIYIZ'
CKŞ üyesi Givara Serhed ise şehitlerin yollarından yürüyecek, fikirlerinin takipçisi olacaklarını kaydetti. Ölümsüzlerin; halkların özgürlüğü, sınıfların son bulması ve erkek egemenliğine karşı savaştığını belirten Serhed, "Şehit yoldaşlarımızın yaşamlarına baktığımızda aynı amaç ve fikir uğruna tek yumruk düşmana karşı durdular. Bizler de şehitlerimizi örnek almalıyız" dedi.

Gençlere Rojava devrimini kendi devrimi olarak görme çağrısında bulunan Serhed, "Bu devrim sizin devriminiz, gün sizin gününüz. Hep birlikte bu devrime yüzümüzü dönmeli, savunmalı ve sosyalizme ulaştırmalıyız" dedi.

'ONLARIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
CKŞ üyesi Dilviyan Azad ise devrimci komünist genç bir kadın olarak şehitlerin yolunun takipçisi olacağına söz verdi. Dilviyan Azad "Şehitlerimizin istekleri, sözleri her zaman aklımızda kalacak. Yoldaşlarımız şehit düşene kadar savundukları sosyalizm için mücadele ettiler. Onların hayallerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

JKŞ Sözcüsü Fadya Sîdo neredeyse her ülkeden ve her kentten bir şehit olduğunu kaydederek, "Şehit kadın yoldaşlar, kadınların haklarının savunulması için, ezilen kadınların kurtuluşu için, zorbalıktan ve erkek egemenliğinden kurtuluş için direndi, savaştı. Büyük bir mücadelenin sahibi oldular" dedi.

Şehit kadın yoldaşlarının emanet ettiği çizgiyi sürdüreceklerini vurgulayan Fadya Sîdo, "Erkek egemenliğine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Hep birlikte tek ses olarak dayanışma içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Katılımcılar konuşmaların ardından ölümsüzlerin eşyalarının sergilendiği müzeyi inceledi.