25 Eylül 2024 Çarşamba

Rojavalı Avukatlar: Ebru Timtik özgürlük yolunda ışık olmaya devam edecek

Kuzey ve Doğu Suriye Avukatlar Birliği, ölüm orucu direnişinin 238. gününde ölümsüzleşen avukat Ebru Timtik için yaptığı açıklamada, "Şehit Ebru özgürlük mücadelesi verenlerin yoluna ışık olmaya devam edecek ve Erdoğan'a karşı özgür kadın iradesinin bir örneği olarak kalacaktır" denildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Avukatlar Birliği, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucu direnişinin 238. gününde ölümsüzleşen avukat Ebru Timtik'e ilişkin açıklama yaptı.

"Erdoğan, Kürt, Türk, gazeteci, siyasetçi, avukat fark etmeksizin özgürlük sesi olan herkesi hapse atıyor" denilen açıklamada, sırf iktidara muhalif oldukları için binlerce kişinin görevden alındığı hatırlatıldı. Açıklamada "Diktatör olduğu için kimsenin konuşmasına izin vermeyen Erdoğan, özgürlük, eşitlik, adalet ve gerçekleri savunan halkın iradesini yok etmek istiyor. Hak ve adalet için, halklarının iradesini ve özgürlüklerini korumak için yola çıkanlardan bazıları da avukatlardır. Onlardan biri de Erdoğan ve partisine karşı çıkan, düşünceleri ve inançları nedeniyle tutuklu bulunanların bırakılması çağrısında bulunan şehit Ebru Timtik'tir" diye belirtildi.

Açıklamada, "AKP ve Erdoğan'ın suç listesine yeni bir şehit ismi eklendi. Şehit Ebru, özgürlük için mücadele edenlerin yoluna ışık olacak ve suçlulara karşı özgür kadın örneği olarak kalacaktır. Erdoğan'ın halkların özgür iradesine karşı tüm çabası başarısız olacak ve gerçekleri örtemeyecektir. Şehit Ebru gibi özgürlük isteyenler olduğu sürece gerçeğin sesi kısılamayacaktır" denildi.

Timtik ailesini başsağlığı dilenen açıklama "Kuzey ve Doğu Suriye Avukatlar Birliği olarak, dünyada adalet ve hak mücadelesi veren tüm hukukçulara ve Şehit Ebru'nun ailesine başsağlığı diliyoruz. Zulme, baskıya karşı mücadele edeceğimize söz veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.