23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava'da şehit düşen Yılmaz Behrareş İstanbul'da anıldı

Haziran ayında Rojava'da ölümsüzleşen Yılmaz Behrareş İstanbul'da anıldı. Anmada Yılmaz Behrareş'in sade ve çözüm gücü olan bir devrimci olduğuna dikkat çekilerek mücadele bayrağını yukarı çekme sözü verildi.

12 Haziran'da Kobanê'de Türk devletinin saldırısında ölümsüzleşen komünist Yılmaz Behrareş (Osman Nuri Ocaklı) İstanbul'da anıldı. "Bize verdiğin onuru daima gururla taşıyacağız" pankartı asılan anmada Yılmaz Behrareş'in fotoğrafı ve karanfillerle bir köşe hazırlandı. Anma, Yılmaz Behrareş şahsında Türkiye, Rojava ve Kuzey Kürdistan, dünya devrim ve sosyalizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Sinevizyon gösterimiyle devam eden anmada, Yılmaz Behrareş'in devrimci yaşamından kesitler sunuldu.

ESP: YOLDAŞIMIZIN ADI MÜCADELEMİZDE GÜÇ OLSUN
ESP adına yapılan konuşmada, son dönemde değişik yaşlardan, değişik kuşaklardan, değişik geleneklerden çok sayıda devrimcinin son süreçte şehit düştüğü ve birlikte omuzlandığı kaydedildi. Böyle şehit haberlerinin devrimcileri mücadeleye, siper yoldaşlığına, varlık sebeplerine daha çok kenetlediği belirtilen konuşmada, bugün bir kez daha çok kıymetli bir devrimciyi ölümsüzlüğe uğurlamak için toplanıldığı dile getirildi. "Yoldaşımızın adı, mirası, bıraktıkları hepimizin bireysel ve kolektif mücadelesine ışık tutsun, güç olsun" denilen konuşmada, Yılmaz Behrareş'in devrimci mücadelenin çok değişik kulvarlarında emek verdiği vurgulandı.

'ENTERNASYONALİST MÜCADELEYİ KENDİNE MİRAS EDİNDİ'
"Bu yaşamda ister hapishanede, ister dışarıda, dağlarda, Rojava'da olsun bedenini asla kendisine sınır etmemiş sınırsız bir devrimciydi" denilen konuşmada, Yılmaz Behrareş'in ilk enternasyonalist şehit Serkan Tosun'un ismini alarak enternasyonalist mücadelesini kendine miras edindiği belirtildi. Yılmaz Behrareş'in sınırları aşma, değişimi ve devrimi bizzat yaratma çağrısı yaptığı kaydedilen konuşmada, Kasım Şehitler Ayı öncesinde böyle bir yoldaşı uğurlamanın çok özel bir anlamı olduğuna dikkat çekildi.

'FİLİSTİN'DE ROJAVA'DA DİRENEN HALKIMIZIN OMUZ BAŞINDA OLACAĞIZ'
Yılmaz Behrareş'in şehit düşmesinin ölümsüz devrimcilerin anılarıyla ve miraslarıyla buluşarak mücadeleyi göğüsleme çağrısı olduğu ifade edilen konuşmada, Yılmaz Behrareş'in yoldaşlarını ve halkını seven, çözüm gücü olan bir devrimci olduğu vurgulandı. "Filistin'den geçmiş, Rojava'da savaşmış bir yoldaş olarak bugün Rojava'daki sömürgeci işgale, Filistin'deki siyonist işgale karşı mücadele bayrağıdır" denilen konuşmada, "Yoldaş huzurunda Filistin'de, Rojava'da direnen halklarımızın omuz başında olacağımızın, o mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KOMÜN DERGİSİ: ROJAVA ŞEHİTLERİNİ SAYGIYLA ANIYORUZ
Komün dergisi adına yapılan konuşmada Yılmaz Behrareş'in güven veren, sade bir yoldaş, bir görev insanı olduğu vurgulandı. Yılmaz Behrareş'in kararlılığına dikkat çekilen konuşmada, "Rojava şehitlerinin hepsini saygıyla anıyoruz" denildi.

DBP: ŞEHİTLERİN KLAVUZLUĞUNDA MÜCADELEYİ İLERİ TAŞIMALIYIZ
DBP adına yapılan konuşmada, Yılmaz Behrareş'in enternasyonalist karakterine dikkat çekilerek Rojava halkıyla gösterdiği dayanışma vurgulandı. Rojava'yı savunmanın bugün tüm devrimcilerin ve sosyalistlerin birinci görevi olduğu vurgulanan konuşmada, bu mücadeleyi yürütmenin aynı zamanda şehitlere karşı bir borç olduğu ifade edildi. Bugün Filistin ve Kürt halklarının imha saldırılarıyla karşı karşıya olduğu dile getirilen konuşmada, "Bizim yapmamız gereken şehitlerimizin kılavuzluğunda imha saldırılarına karşı mücadeleyi ileri taşımak; halkların dayanışmasını örmektir" denildi.

MÜCADELE BİRLİĞİ: MÜCADELEYE DAHA FAZLA BAĞLILIK KATMAKTADIR
Mücadele Birliği adına yapılan konuşmada, Ortadoğu'da Rojava ve Filistin halklarının emperyalizm ve bölge işbirlikçilerinin saldırısı altında olduğu vurgulandı. "Nerede ezilen bir halk varsa komünistler o halkların mücadelesini ileriye taşıyor" denilen konuşmada, bunun pratikte, ölümsüzleşen devrimcilerde vücut bulduğu vurgulandı. "Her ölümsüz devrimci bize daha fazla kin, daha fazla öfke, daha fazla mücadeleye bağlılık katmaktadır" denilen konuşmada, ölümsüzlerden alınan güçle mücadeleye sarılmanın önemi vurgulandı.

Ardından onu tanıyanlar söz alarak Yılmaz Behrareş'in devrimci yaşamını ve kişiliğini anlattı.

Anma müzik ve şiir dinletisiyle son buldu.