16 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava'da sağlık emekçisi kadınlar Hindistan'daki direnişi selamladı

Hindistan'daki kadınların direnişine destek olmak için açıklama yapan Efrîn-Şehba Kantonu'ndaki sağlık emekçisi kadınlar, tüm kadınları erkek egemen sisteme karşı harekete geçmeye çağırdı.

Hindistan'ın Kalküta şehrinde 9 Ağustos günü bir stajyer doktorun tecavüze uğradıktan sonra katledilmesine tepkiler sürüyor. Kuzey ve Doğu Suriye'nin Efrîn-Şehba Kantonu'nda sağlık emekçisi kadınlar süren direnişe destek vermek için basın açıklaması yaptı. Kanton meclis binası önünde yapılan açıklamayı Efrîn-Şehba Meclisi üyesi Şîlan Şêxo okudu.

Kadınlara yönelik saldırılara dikkat çekilen açıklamada, yaşanan cinayetle erkek egemen sistem ve faşizmin kadınların iradesini hedef alan saldırılarının bir kez daha gözler önüne serildiği belirtildi. Açıklamada, "Tarih boyunca Hindistan ve tüm dünya kadınları, erkek egemen zihniyetin hedefi oldu; birçok insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya kaldı" denildi.

Açıklamanın sonunda şu çağrı yapıldı: "Efrîn-Şehba Kantonu'ndaki kadınlar olarak, Hintli stajyer kadın doktorun katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Tüm kadınları, kadınlara yönelik tüm gayri ahlaki ve insani sistem ve uygulamalara karşı harekete geçmeye çağırıyoruz."

Açıklama "Jin, jîyan, azadî" sloganıyla sona erdi.