1 Ekim 2024 Salı

Rojava'da ölümsüzleşen Altunöz İstanbul'da anıldı

Rojava'da ölümsüzleşen Okan Altünöz İstanbul'da anıldı. Altunöz'ün mücadele hayatından öğrenerek yürümek gerektiği kaydedilen anmada, devrim şehitlerinin mücadelesinin yükseltileceği vurgulandı. 

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Rojava'da ölümsüzleşen MLKP/KKÖ savaşçısı Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsûsê) için anma düzenledi. "Okan Altunöz ölümsüzdür" pankartı ve LGBTİ+ bayrağının asıldığı anmaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Devrimci Parti, Partizan ve Mücadele Birliği katıldı. 

Anma, Altunöz şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

'AÇTIKLARI YOLDAN YÜRÜYECEĞİZ' 
ÖTSP adına yapılan konuşmada, mayıs ayının Türkiye devrimci hareketi bakımından önemine dikkat çekilerek, bu ay içerisinde pek çok devrimcinin ölümsüzleştiği belirtildi. Devrimcilere yönelik saldırıların arttığı bir dönemde Altunöz gibi genç devrimcilerin önemli değerler kattığı ifade edilen konuşmada, devrim şehitlerinin açtığı yoldan yürüme sözü verildi. Konuşmada, bu yolda yürümek için tüm devrimcilere büyük bir görev ve sorumluluklar düştüğü dile getirdi.

'MAYIS ŞEHİTLERİ BİZİM ORTAK TARİHİMİZDİR' 
ESP adına yapılan konuşmada ise şehitlerin ardından omuzlara büyük bir ağırlık çöktüğü kaydedildi. Aynı zamanda şehitlerden devralınan mücadele bayrağını siperlere taşımanın coşkusuyla hareket edildiği kaydedilen konuşmada; Denizlerden Kaypakkayalara, Haki Karerlerden Ulaş Bayraktaroplu ve Ayşe Deniz Karacagillere, tüm devrim şehitlerinin devrimcilerin ortak tarihi olduğu vurgulandı, bu ortak tarihi birlikte sahiplenmenin önemine dikkat çekildi.

'SADE, MÜTEVAZİ, DERİN VE ADANMIŞ BİR DEVRİMCİ' 
Altunöz'ün mücadele hayatının aktarıldığı anmada, LGBTİ+ olarak küçük yaştan itibaren heteroseksizme, geleneksel aile ve topluma karşı mücadele ettiği kaydedildi. Erken yaşta örgütlü mücadeleye katılan Altınöz'ün bir noktada kopsa bile Suruç katliamının ardından tekrar örgütlü mücadelede yer aldığı kaydedildi. 

Anmada, Altunöz'ün mücadele tarihinden öğrenerek yürümek gerektiğinin altı çizildi.

'ŞEHİTLERİN ÇAĞRISINA CEVAP OLALIM' 
 SGDF, Mücadele Birliği ve Devrimci Parti adına yapılan konuşmalarda da, Okan Altunöz'ün heteroseksizme, erkek egemenliğine, kapitalizme ve faşizme karşı Rojava'da mücadele bayrağını ısrarla savunduğu ve tüm devrimcilere örnek olduğu belirtilerek, Altunöz şahsında devrim şehitlerinin mücadele çağrısına cevap olma sözü verildi.