22 Eylül 2024 Pazar

Rojava'da binler 15 Şubat komplosunu protesto etti

Rojava'da binler 25. yıl dönümünde PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu protesto etti.

Kuzey ve Doğu Suriye'de halklar 15 Şubat PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 25. yıl dönümünde sokaklara çıktı. Firat, Cizîrê, Reqa kantonlarında binlerce kişi yürüyüşlere katıldı.

FİRAT KANTONU
Kobanê, Ayn Îsa ve Sirin kentlerinden binlerce kişi Kobanê'de Özgür Kadın Meydanı'nda toplandı. Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atarak toplanma alanına yürüdü.

Özgür Kadın Meydanı'nda toplanan kitle "Önder Apo'ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm" yazılı pankartla Şehit Sarya Özgür Caddesi'nin sonuna kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclis üyesi Mahabad Koçer, "Bölge halkına yönelik küresel bir komplo yürütülüyor. Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan mutlak tecrit de bu komplonun bir parçasıdır. Komplocu güçler amaçlarına ulaşamayacak" dedi.

CİZÎRÊ KANTONU
Qamişlo, Tirbespiyê, Amûde ve Til Hemîs il ve ilçelerinden binlerce kişi Qamişlo'daki Osman Sabrî Kavşağı'nda toplanarak 12 Mart Şehitleri Stadyumu'na yürüdü.

PYD Eşbaşkanı Asya Ebdullah, "Komploya karşı halkların iradesinin kazandığı gibi, saldırılara karşı da halkların iradesi ve kardeşliği kazanacaktır" dedi.

Cizîrê Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi İç İşleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat ise, Öcalan'ın tecride karşı mücadelesinin kendilerine güç verdiğini ifade ederek, "Zafer dışında, başka bir yolumuz yoktur" dedi.

Hesekê kentinde düzenlenen yürüyüşe Dirbêsiyê, Til Temir, Hol, Şedadê ve Til Berak ilçelerinden binlerce kişi katıldı. Şehit Arin Mîrkan Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşe Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Federasyonu ve özerk yönetime bağlı birçok kurum katıldı.

Xeto Meydanı'nda açıklama yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı Xerib Hiso halkın komploya karşı direnişine dikkat çekti. Hiso, bölge halkına PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kırılması için mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

Eylem "Bê serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi.

REQA KANTONU
Reqa, Minbic ve Tebqa kantonlarından binlerce kişi, Reqa kentindeki Özgür Kadın Meydanı'nda toplandı. El Neîm Kavşağı'na yapılan yürüyüşte "Halkın iradesiyle İmralı duvarlarını yıkacağız" pankartı taşındı.

Reqa Demokratik Meclisi üyesi Laşin Ebdullah, "Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadele edeceğiz. Onun fikirlerini takip edeceğiz" dedi.