24 Eylül 2024 Salı

Rojava şehidi Zilan Destan, Paris'te anıldı

ACTİT, Rojava'da ölümsüzleşen devriminin komünist genç öncüsü Zîlan Destan'ı yaptığı etkinlikte andı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'na (AvEG-Kon) bağlı Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT), Rojava'da ölümsüzleşen devriminin komünist genç öncüsü Zîlan Destan'ı (Elende El Muhammed) andı.

ACTİT lokalinde gerçekleştirilen anmaya, çok yasıda kişi katıldı.

Anma, Zilan Destan, Deniz Poyraz, Mercan şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan anmada, Devrimci Komünist Hareket'in (TKŞ) Zilan Destan'ın şahadetine ilişkin yaptığı açıklama okundu.

Zilan Destan'ın yaşamı ve cenaze törenindeki görüntülerden oluşan sinevizyon gösteriminin ardından anmaya katılanlar söz aldı. ADHK adına yapılan konuşmada, şehitleri anmanın önemine vurgu yapılırken, emperyalizme ve işgalcilere karşı verilen mücadelede şehitler vermenin kaçınılmaz olduğu, fakat bunun onurlu bir mücadele olduğunun altı çizildi.

Tek tek bireylerin duygu ve düşüncelerini ifade etmelerinin ardından, son olarak MLKP/KKÖ adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada Rojava devriminin savunulması ve ilerletilmesinde komünistlerin kendilerine biçtiği rolün Zilan Destan'ın şahadetinden sonra daha da iyi anlaşıldığı vurgulandı. Rojavalı genç bir kadın komünist olarak Zilan Destan'ın Rojava'da sosyalist fikirleri yaymak için durup dinlenmeden çalıştığı ifade edildi. Bölge gerici devletlerinin Rojava devrimini boğmak için hergün saldırılar gerçekleştirdiğini kaydedilen konuşmada, Deniz Poyraz'ın İzmir'de katledilesinin faşist Türk devletinin yeni provakasyonlar peşinde olduğunu gösterdiğinin altını çizdi. KKÖ Temsilcisi, faşizme ve tüm işgalcilere karşı Zilan'ın yaşamından öğrenerek, kararlı mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Anma, "Şehid namirin", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları ve alkışlarla son buldu.