24 Eylül 2024 Salı

Rojava kentlerinde Suruç katliamı anmalarına çağrı

CKŞ, 19 Temmuz Rojava devrimi ve 20 Temmuz Suruç katliamının yıldönümü dolayısıyla Rojava kentlerinde eylemler gerçekleştirdi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), 19 Temmuz Rojava devrimi ve 20 Temmuz Suruç katliamının yıldönümü dolayısıyla Rojava kentlerinde eylemler gerçekleştirdi.

QAMIŞLO
Qamişlo'da Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Suruç şehitlerinin hayallerini gerçekleştirmek için onlarca çocuğu lunaparka götürdü. İki gün boyunca park önünde stant açan CKŞ üyeleri, yüzlerce gence Suruç şehitlerinin mücadelesini anlattı, anma etkinliklerine katılım çağrısı yaptı.

CKŞ üyeleri dün ise Xaliç Parkı'nda çocuklarla birlikte etkinlik gerçekleştirdi. Suruç şehitlerinin resimlerini taşıyan çocuklar, lunaparkta oyunlar oynadı.

TKŞ ve JKŞ üyeleri kent genelinde yapılacak etkinlikleri çağrı amacıyla kavşaklara pankartlar astı. Komünistler, ev ziyaretleri ve kadın toplantıları düzenleyerek devrimin yıldönümü ve Suruç katliamı anmalarına katılımın önemine dikkat çekti.

KOBANÊ
CKŞ üyeleri, 20 Temmuz günü gerçekleştirecekleri kitlesel etkinliğe katılım çağrısı yaptı. Kobanê mahallelerinde sokak sokak dolaşan CKŞ üyeleri, ev ziyaretleri gerçekleştirdi, halkı anmaya katılmaya davet etti.

HESEKÊ
TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri 19 Temmuz Rojava Devrimi ve 20 Temmuz Suruç katliamı vesilesiyle kentin çeşitli mahallelerinde halk toplantıları örgütledi. Komünistler, kent genelinde de "Rojava devrimi Ortadoğu'nun aydınlığıdır. Kutlu olsun" yazılı pankartlar astı.

Halk toplantılarında TKŞ adına konuşan Fadya Seydo "19 Temmuz'da Kobanê'de yakılan devrimin ilk kıvılcımı bütün Kuzey ve Doğu Suriye'ye yayıldı. Bu kıvılcım hala bütün dünyaya ışık saçmaktadır" dedi. Devrimin eski olanı yıkıp yeni olanı inşa ettiğini dile getiren Seydo, "Baas rejimine ait erkek egemen kurumlar dağıtılmıştır, demokratik bir yaşam inşa edilmiştir. Bu devrimi ayakta tutup Ortadoğu'ya yaymamız lazım. Kadın devrimi başarıya ulaşmadan Rojava devrimi, Rojava devrimi başarıya ulaşmadan Ortadoğu devrimi gerçekleştirilemez. Bu yüzden devrimi savunmalı, işgal edilen alanlarımızı özgürleştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

CKŞ adına konuşan Destan Serhat, Suruç şehitlerini andı ve şunları söyledi: "SGDF'li yoldaşlarımızın halklar arasında kurmak istediği köprü, o gün orada akan kanla kopmaz şekilde kurulmuş oldu. 33'ler Rojava devriminin şehitleridir. Söz veriyoruz, hayalleri yarım kalmayacak. Onlar her zaman mücadelemizde yaşayacak."

TIL TEMIR
TKŞ ve JKŞ üyeleri, Türkiye ve desteklediği çetelerinin işgal tehdidi altında olan Til Temir'de de çalışmalarını sürdürdü. Kentin merkezine pankart asan komünistler, devrim kurumlarını ziyaret edip kutlama kartları dağıttı. Komünistler, halkı devrimin yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklere katılmaya çağırdı.