24 Eylül 2024 Salı

Rojava kentlerinde 19 Temmuz devrimi coşkuyla kutlanıyor

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, 19 Temmuz 2012'de başlayan devrimin yıldönümü için kutlamalar gerçekleştirdi.

Rojava devrimin 9. yıldönümü dolayısıyla Kuzey ve Doğu Suriye'nin çok sayıda kentinde ve bağlı ilçelerinde etkinlikler düzenlendi.

QAMIŞLO
Qamişlo'ya bağlı Girkê Legê ilçesinde halk, 19 Temmuz devrimini coşku ile kutlandı. Kutlamaya çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu yapılan etkinlikte konuşan Girkê Legê Meclisi Üyesi Muna Nasir, devrimin ısrarlı bir mücadeleyle gerçekleştiğini belirtti. Nasir, 14 Temmuz şehitlerinin mücadele mirasının 19 Temmuz Rojava devrimine öncülük ettiğini söyledi. Özerk Yönetim'in devrimin en büyük kazanımı olduğunu dile getiren Nasir, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Özerk Yönetim'i koruyacaklarının sözünü verdi.

Qamişlo'ya bağlı Amûdê ilçesinde de halk, devrimin 9. yıldönümü dolayısıyla Seyran Bahçesinde kutlama yapıldı. "Ey Reqib" marşıyla başlayan etkinlikte şehitler anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. Cizire Bölgesi Özerk Yönetim Danışmanı Cihan Xelîl yaptığı konuşmada, "Bu devrim, 14 Temmuz Zindan Direnişi ve tüm özgürlük mücadelesi şehitlerinin mirasıdır. Bugün bir araya gelip devrimimizi kutluyorsak bu onların emekleri sayesindedir. Rojava Devrimi, Kürt, Arap, Süryani ve bölgenin tüm halklarının ortak mücadelesinin ürünü oldu. Onuncu yılında Rojava Devrimi'yle bütün bölgede inşa edilen Özerk Yönetim'i dünya çapında statü kazandırmak için mücadelemiz sürecektir" diye konuştu.

KOBANÊ
Kobanê halkı, 19 Temmuz Rojava devriminin yıldönümünü kutlamak için Şehit Egid Meydan'ında etkinlik düzenledi. Kutlamaya Şehba ve Minbic'ten temsilciler de katıldı.

Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Macide Heson yaptığı konuşmada, "Bugün direnişin merkezi Kobanê'de binlerce kişi devrimi kutlamak için toplandı. Türk devletine karşı mücadeleyi büyüteceğiz. Bölge halkı işgalcilere karşı birlik olmalı" ifadelerini kullandı.

YPJ Komutanlarından Dîndar Xelef de yaptığı konuşmada "Devrimi gerçekleştiren halklar, düşmana işgale izin vermeyeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi. Bizler de şehitlerimizin yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. 19 Temmuz Rojava devriminin getirdiği kazanımları arttırmak için mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu. 

TEBQA
Tebqa'ta 19 Temmuz devrimi için Kültür ve Sanat Merkezi'nde kutlama düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan kutlamada konuşan Tebqa Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hind El Ali, "19 Temmuz devrimi başladığı değerleri sonuna kadar korudu. Kuzey ve Doğu Suriye'de büyük kazanımlar getiren devrimin temeli demokratik ulusa dayanmaktadır" dedi.