23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava halkları saldırılara karşı ayakta

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'nin birçok kentinde halklar işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı.

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları sürüyor. Cizre bölgesinde binlerce kişi işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla alanlara aktı.

'HALKIN İRADESİNİ KIRAMAZSINIZ'
İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınayan kitlesel bir yürüyüş gerçekleştiren Tirbespiyê halkı, her türlü işgal saldırısına karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Eylemde konuşan PYD Genel Meclisi üyesi Silêman Ereb, Dêrazor olayları sürecinde halklar arasında çıkarılmaya çalışılan fitne girişiminde başarısız olan işgalci Türk devletinin şimdi de bölge halkına baskı yapmak için hizmet kurumları ve altyapıları hedef aldığını ifade etti.

Çilaxa'da ise yüzlerce kişi bir araya gelerek Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Şehîd Mahsûm Meydanı'na kadar süren duran yürüyüşte konuşan Çilaxa PYD Ofisi Eşbaşkanı Ebduselam Ebas "Türk devleti ne yapsa da özgürlüğü ve demokratik projesinin korunması için her an canını vermeye hazır olan bir halkın iradesini kıramaz" şeklinde konuştu.

'HİÇBİR SALDIRI HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK'
Til Hemîs halkı ise Niyabê Kavşağı'na kadar yürüyüş yaptı. Eylemde konuşan Til Hemîs İlçe Meclisi Eş Başkanı Mihemed El Şemeri'nin halk iradesini hedef alan hiçbir saldırının hedefine ulaşmayacağının altını çizdi.

Reqa'da bir araya gelen çok sayıda kişi işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Nûr Cami'nin önünden başlayan yürüyüş Weteni Hastanesi'ne kadar sürdü.

Burada konuşan Zenubya Kadın Topluluğu üyesi Fatima Salih, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayarak, "Düşmanın hedeflerine ulaşmasına ve Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Reqa Diyanet İşleri Komitesi adına konuşan Yehya Mehmud ise, "Güvenli alanlarımıza yönelik yapılan kirli planlara ve saldırılara karşı sessiz kalmayacağız" dedi.

'İŞGAL SALDIRILARINA KARŞI BİRLİK OLALIM'
Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde ise yüzlerce kişi Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını kınadı. Yürüyüşte, "İşgale ve soykırıma hayır", "Rojava'dan elini çek katil Erdoğan" yazılı pankartlar açıldı.

Yürüyüş 7 Şehit Meydanı'na kadar devam etti. Burada konuşan Halep Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Rewşen Mihemed, işgalci Türk devletinin bu saldırılarla iç istikrarsızlığından kaçmaya ve kamuoyunu kandırmaya çalıştığını söyledi.

Ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye'de faaliyet yürüten 33 siyasi parti de ortak açıklama yaparak Türk devletinin işgal saldırılarına karşı birlik olma çağrısında bulundu.

Nûdem Engelliler Örgütü de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada saldırıları durdurma ve vahşete sessiz kalmama çağrısı yapıldı.