23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava halkları işgal saldırılarına karşı alanlarda

Qamişlo kantonuna bağlı Newroz kampında yaşayan Serêkaniyê ve Efrîn göçmenleri yaptığı açıklamayla saldırıları kınadı. Girê Spî göçmenleri ise, işgal saldırılarına karşı sessizliğin işgali onaylamak olduğuna dikkat çekti. Eylemlerde, saldırıların halkın direnişini kıramayacağı belirtildi.

Dêrik'te bulunan Newroz kampında yaşayan Serêkaniyê ve Efrîn göçmenleri kamp alanında bir açıklama yaptılar. Kamp yönetimi adına açıklamayı Suud El Nasir okudu.

Suud El Nasir, işgalci Türk devletinin kuzey ve Doğu Suriye topraklarında halka hizmet veren kurumların hedeflenmesini kınadı. İşgal saldırılarıyla yaşanan acıların daha fazla arttığına dikkat çekti. Saldırılarla halkın iradesini kırmayı hedeflendiğine dikkat çeken Suud El Nasir, başaramayacaklar dedi. Suud El Nasir, Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının savaş uçaklarına ve SİHA'lara kapatılması çağrısı yaptı.

AYN ÎSA
Girê Spî'deki göçmenler de Ayn İsa ilçesinde yaptıkları yürüyüşle işgal saldırılarını protesto etti. Selehaddin Camisi önünde toplanarak kent merkezine yapılan yürüyüşte Gire Spî Mülteci Kampı Yönetimi üyesi Mihemed El Şêx, Girê Spî'nin çeteler ve Türk devletinin işgali altında olduğuna dikkat çekti.

Yaşanan işgal saldırılarına uluslararası kamuoyunun sessizliğini eleştirdi. Mihemed El Şêx, "İşgalci Türk devletinin işlediği bu suçlara karşı uluslararası toplumun sessiz kalması onları işlenen suçlara ortak yapıyor" dedi. Saldırıların durması için harekete geçilmesi çağrısında bulunan El Şêx, "İşgal sonlandırılmalı ve işgalden kurtarılmış haldeki memleketimize dönüş yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.