23 Eylül 2024 Pazartesi

Rojava?da 8 Mart çalışmaları

Kongre Star ve Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü?ne hazırlık etkinliklerini sürdürüyor.
Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne hazırlanıyor. Bu yıl DAİŞ’in işgalinden kurtarılan yerlerde de 8 Mart etkinlikleri yapılacak. 
 
8 Mart çalışmalarını oluşturulan hazırlık komitesi ile sürdüren Kongre Star, 1 Marta startını verdiği çalışmalarını sürdürüyor. 8 Mart çalışmaları kapsamında mahallelerde paneller ve kadın şenlikleri düzenleniyor. Diğer yandan miting gerçekleştirilecek üç bölgede Rojava devriminde ölümsüzleşen kadın savaşçıların fotoğrafları ve bayrakları ile süslenen otobüs kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne çağırmak için mahallelerde dolaşıyor. 
 
8 Mart kutlamalarının yapılacağı alan ve yanı sıra şehir merkezlerindeki kavşaklar kadınlar tarafından süslendi.
 
Komünist Devrimci Kadınlar  (Jinen Komünist en Şoreşger-JKŞ)  ise kendi renkleri ile bu yıl ilk kez 8 Mart’a katılacak. Daha önce Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu’na bağlı olarak çalışmalarını yürüten JKŞ’liler 8 Mart kapsamında birçok kente çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyorlar.
 
Qamişlo, Serekaniye, Amude, Dirbesiye, Kobane kentlerinde kadınlar ile ev toplantıları gerçekleştiriyorlar. JKŞ’liler ayrıca Kobane, Dirbesiye ve Qamişlo’da yoğun olarak bildiri dağıtıp, afiş çalışmaları yapıyorlar. 
 
Semt pazarlarında yoğun bildiri dağıtımı yapan JKŞ’lilere kadınların ilgisi yoğundu. Yaygın şekilde bütün sokaklarda bildiriler dağıtılırken, kentlerin işlek caddelerine 8 Mart Kadın grevi ile Leyla Güven’in açlık grevi iradesini selamlayan pankartlar asılarak, kadınlar 8 Mart etkinliklerine çağrılıyor.