23 Eylül 2024 Pazartesi

'Roboski'ye adalet gelmeden Türkiye'ye gelmez'

Roboski katliamının üzerinden 87 ay geçmesine rağmen adaletin sağlanmadığını ifade eden Roboski İçin Adalet Girişimi, "Roboski'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmez" dedi.
Roboski İçin Adalet Girişimi, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde çoğu çocuk 34 köylünün savaş uçaklarının bombardımanıyla öldürülmelerinin 87. ayında basın açıklaması yaptı.
 
İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binasında yapılan basın açıklasını Tanju Gündüzalp okudu. Gündüzalp, katliamın ardından 2 bin 648 gün geçmesine rağmen hala adaletin sağlanmadığını ifade etti. Ailelerin her şeye rağmen adalet mücadelesi yürüttüğünü dile getiren Gündüzalp, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) son kararının ailelerin umutlarını ortadan kaldırdığına söyledi.
 
Barışın sağlanmasının yolunun geçmişle yüzleşilerek olacağını dile getiren Gündüzalp,"Yüzleşilmeyen, adaletin sağlanmadığı, faillerinin cezasız bırakıldığı her katliam ve cinayet, hukukun yok sayıldığı vakalar hem bireysel güvenliği hem de toplumsal güvenliği ortadan kaldıran etkenlerdir. Ne kadar saklama ve inkâr yoluna gidilse de bu hafıza hem barış hem de adaleti talep ediyor ve etmeye devam edecek. Roboski'ye ve daha bir çok katliam için adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Başta Roboski olmak üzere tüm insan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran savaşa ve şiddete karşı, hepimiz itiraz hakkımızı kesintisizce kullanacağız" diyerek mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.