1 Ekim 2024 Salı

Roboskî katliamının 124. ayı: Yargı katledenlerden yana

Roboskî katliamının 124. ayında bir kez daha adalet talebini yineleyen Roboskî İçin Adalet Girişimi, yargının katledenlerden yana olduğunu söyledi. Açıklamada, "Hiçbir katliamın zamanı aşımı yoktur" denildi. 

Roboskî İçin Adalet Girişimi, Şırnak'ın Roboskî köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19'u çocuk 34 kişinin katledilmesinin 124. ayında bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde yapılan açıklamada "Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla" pankartı açıldı.

'YARGI KATLEDENLERDEN YANA'
Açıklamayı okuyan Roboskî İçin Adalet Girişimi kurucularından Tanju Gündüzalp,  Roboskî ve tüm katliamların ardından gelişen adaletsizlik ve cezasızlığı bitirebilmenin yolunun mücadele olduğunu vurguladı.

Her toplumun hafızası var olmaya devam edecektir diyen Gündüzalp, şöyle devam etti: "Saklama ve inkar yoluna gidilse de, hafıza barış ve adaleti talep ediyor. Roboski'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Katliamlar ve soykırımlar, tarihsel süreçten gelen devamlılıkla sürekli tekrarlanıyor. Geçmişle yüzleşmek ve hesaplaşmak isteyenler, devlet tarafından ayrıca cezalandırılıyor. Geçmişle yüzleşmeden gelecek inşa edilemez, adaletli bir düzen kurulamaz. Yaşadıklarımızın aslı; devlet, cezasızlık, savaş, adaletin olmayışıdır. Hiçbir katliamın zaman aşımı yoktur."