30 Eylül 2024 Pazartesi

Roboskî katliamı 127. ayında

Roboskî İçin Adalet Girişimi, katliamın 127. ayında "Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir" dedi.

Roboskî katliamının 127. ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde açıklama yapan Roboskî İçin Adalet Girişimi, "Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla" yazılı pankartı açtı.

Söz alan Tanju Gündüzalp, Roboskî için 10 yıl, 127 ay, 552 hafta, 3 bin 865 gündür adalet aradıklarını hatırlattı. Sorumluların korunduğuna dikkat çeken Gündüzalp, "Barışın yolu Roboskî için adalettir. Tarihin, zamanın, insanın, sınırın, ağacın, suyun, canlının, hayatın ve acının eşiğidir Roboskî katliamı. Roboskî’de bir katliam yapılmıştır ve insanlığa karşı suç işlenmiştir. Yönetenler eliyle, halkımızın kendi ödediği vergilerle insanlık suçu işlenmiş durumda. Sorumlular mutlaka ortaya çıkacaktır" dedi.

Gündüzalp, geçmişle yüzleşmek ve hesaplaşmak isteyenlerin, devlet tarafından ayrıca cezalandırıldığını belirterek, "Geçmişle yüzleşmeden gelecek inşa edilemez, adaletli bir düzen kurulamaz. Hiçbir katliamın zaman aşımı yoktur. Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Bu topraklarda barışın ve adaletin sağlanması için, Roboskî için adaletin sağlanması gerekiyor. Roboskî bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır" dedi.

Açıklama "Roboskî için adalet herkes için adalet" sloganlarıyla sona erdi.