1 Ekim 2024 Salı

Rize'de yürüyüşe, Eskişehir'de festivale yasak

Rize'de çay üreticilerinin yürüyüşünü engellemek için eylem ve etkinlik yasağı ilan edildi. Öte yandan Eskişehir'de de gericilerin isteği üzerine her yıl düzenlenen Anadolu Fest yasaklandı. 

İktidarın keyfi yasakları sürüyor.  İktidar kendisine muhalif olanların ve dayattığı hayat tarzını kabul etmeyenlerin düzenlediği eylem/etkinlikleri engellemek, yükselen sesleri bastırmak amacıyla yasak siyaseti uyguluyor.

Rize'de Çay Üreticileri Meclisi'nin yürüyüşünü, Eskişehir'de ise Anadolu Fest'i engellemek için Valilikler eylem ve etkinlik yasağı getirdi. 

RİZE
Çay Üreticileri Meclisi'nin çiftçi ve çay üreticilerinin taleplerini iletmek üzere ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önüne yürüyüş yapacağını duyurmasının ardından Rize Valiliği 12 Mayıs'ta geçerli olacak şekilde beş günlük eylem ve etkinlik yasağı aldı. 

ESKİŞEHİR
Öte yanda Eskişehir'de her yıl düzenlenen Anadolu Fest, gericilerin isteği üzerine engellendi. Öğrencilerin alkol aldığı, kızlı-erkekli çadırlarda kaldığı, hoş olmayan görüntülerin olduğu iddiasıyla Eskişehir Kardeşlik Platformu adı altında aralarında Anadolu Gençlik Derneği ve MÜSİAD'ın da olduğu gerici tarikat ve kurumların isteği üzerine kentte 15 günlük yasak getirildi .