30 Eylül 2024 Pazartesi

Rant Yolu'na karşı mücadele sürüyor

Rant Yolu'na karşı mücadele yürüten ODTÜ mezunları ve öğrencileri Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'a seslendi, "Melih Gökçek olmak istiyorsa biz de Kavaklık Direnişi oluruz" dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iş makinaları Melih Gökçek'in mirası olan Rant Yolu'nu tamamlamak için ODTÜ Ormanına giriş yaptı. 

Ormanı savunmak için ODTÜ öğrencileri ve mezunları Devrim Stadyumu önünde önünde buluştu ve Rant Yolu'na yürüdü. 

Öğrenci ve mezunların alana gelmesi üzerine iş makinaları alandan çıkarıldı.

"ODTÜ Rant Yoluna hayır diyor" yazılı pankart açıldığı eylemde okunan açıklamada, arazinin Melih Gökçek tarafından inşaat şirketlerine peşkeş çekildiği kaydedildi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın arazide araç olmadığı yönündeki açıklamalarının spekülatif olduğu kaydedilen açıklamada, "Verşan Kök ve Melih Gökçek işbirliği ile ODTÜ arazisi AKP belediyesine devredildi. Bu yol yapılırken bir gecede bahsedilen araçlar yok edilmiştir" denildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iddialarının aksine söz konusu arazinin ODTÜ'ye ait olduğunun altı çizilen açıklamada aylardır rant projesinin zararlarının anlatıldığı hatırlatıldı. Açıklama şöyle devam etti: "Bu yolu kabul etmediğimizi belirttiğimiz yolu rehabilite etmesini istediğimiz Mansur Yavaş ODTÜ bileşenlerinin karşısında Melih Gökçek olmaya çalışıyorsa biz de Kavaklık Direnişi olacağız. ODTÜ bileşenlerine ve Ankara halkını rant yolu projesine karşı mücadeleye çağırıyoruz."