24 Eylül 2024 Salı

Rabia Naz davasının savcısı değişti

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaşamını yitiren Rabia Naz'ın ölümü ile ilgili açılan davada savcı değişti.
Giresun'un Eynesil ilçesinde yaşamını yitiren Rabia Naz'ın ölümü ile ilgili açılan davanın savcısı Emine Üveyik değişti. Değişiklik 'HSK'nın inceleme yapacağız' Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün ise 'babanın yanındayız' sözlerinin ardından geldi. Adli Tıp raporlarında Rabia Naz'ın trafik kazası sonucu öldüğü söyleniyor fakat savcılık her açıklamasında olayın intihar olduğu iddiasını dile getiriyordu.
 
Medyablok'tan Fırat Yeşilçınar'ın haberine göre; baba Şaban Vatan, Adalet Bakanı'na teşekkür ettiğini söyleyerek, davanın bir an önce sonuçlandırılması çağrısını yineledi.
 
HSK İNCELEME BAŞLATMIŞTI
 
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan'ın "müfettiş incelemesi yapılması" talebi doğrultusunda inceleme başlattı. İnceleme kararı Görele Sulh Ceza Hakimliği'nin acılı babanın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk etmesinin ardından gelmişti.
 
ADALET BAKANI: BABANIN YANINDAYIZ
 
Adalet Bakanlığı ise sosyal medya hesabı üzerinden dün şu açıklamayı yapmıştı: "Sürecin şeffaf biçimde ilerlemesi ve tüm soruların cevabını bulması yegane amacımızdır. Süreci başından beri dikkatle takip ediyorum. Bir baba ve Adalet Bakanı olarak, Şaban Vatan'ın acısını anlıyor, adalet arayışını derin bir saygıyla karşılıyorum. Temennim, soruşturma sonucunda maşeri vicdanı tatmin edecek adil bir neticeye varılmasıdır. Rabia Naz kızımızı rahmetle anıyor, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Gerçek neyse onu bilmek, öğrenmek isteyen ailenin yanındayız."