23 Eylül 2024 Pazartesi

QSD, yakalanan DAİŞ'li çetebaşının kimliğini açıkladı

QSD, yakaladığı çetebaşının kimlik bilgilerini açıkladı. Açıklamada, çetebaşının Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik çok sayıda saldırının planlayıcısı olduğu belirtildi. 

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Basın Merkezi, yaptığı açıklamayla yakalanan DAİŞ'li çetebaşının kimlik bilgilerini paylaştı. Açıklamada, kasımın ayının ilk günlerinde Rakka'da yakalanan çetebaşının Mihemed Sexir El Bekir olduğu belirtildi.

SİNA HAPİSHANESİ SALDIRISINA KATILMIŞ
Açıklamada, "DAİŞ'in Şam vilayetinin sözde askeri komutan yardımcısıydı. Hesekê'deki Sina Hapishanesine yapılan saldırıya katılmış ve DAİŞ'in Suriye'deki saldırılarının sorumlularından biridir" denildi.

SALDIRILARIN PLANLAYICILARINDAN BİRİYDİ
Yakalanan çetebaşının Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları planlayan kişilerden biri olduğu belirtilirken, "Güçlerimiz Kuzey ve Doğu Suriye'nin tüm bölgelerinde terör örgütü DAİŞ'in hücrelerine yönelik operasyonlar düzenliyor. DAİŞ çetelerine ağır darbeler vuruyor, çetelerini ve çetebaşlarını yakalayıp, tutukluyor" denildi.

QSD açıklamasında, "Güçlerimiz, bölgelerimizde güvenlik ve istikrar sağlanana kadar terör örgütünün hücrelerine yönelik operasyonlarını sürdürecek" ifadelerine yer verildi.