25 Eylül 2024 Çarşamba

QSD: Mazlum Ebdi'nin hedef alındığı iddiaları doğru değil

QSD Basın İrtibat Merkezi genel komutanları Mazlum Ebdi'nin Süleymaniye'de saldırıya uğradığı iddialarını yalanladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Süleymaniye Havalimanına yönelik gerçekleştirilen SİHA saldırısında QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi'nin hedef alındığı haberine ilişkin açıklama yaptı. "Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Ebdi'nin Süleymaniye şehrinde hedef alındığı haberi doğru değildir" diyen QSD, genel komutanlarının şu anda görevinin başında olduğunu kaydetti, "Bu tür haberlerin yayılmasının amacı Irak'ın Kürdistan bölgesindeki bazı güçlere yönelik siyasi provokasyondur" dedi.

TALABANİ'DEN AÇIKLAMA
Havalimanına yönelik saldırıya ilişkin açıklama yapan YNK Genel Başkanı Bafil Talabani, "Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na yapılan saldırıyı ve Süleymaniye bölgesinin huzurunu bozmayı amaçlayan yabancı işbirlikçilerin korkakça girişimini şiddetle kınıyoruz" dedi.

İşlenen suçların iç istihbarata bağlı bir yönlendirmeyle gerçekleştiğini belirten Bafil Talabani, "Bu yeni bir durum değildir ve uzun bir geçmişi vardır. Ama Süleymaniye, tarihi ve halkı bundan çok daha büyüktür" dedi.

'KÜRDİSTAN'I KALBİMİZDE BÜYÜTTÜK'
Kürt ve Kürdistanlı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Bafil Talabani, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kürdistan'ı kalbimizde büyüttük ve halkımızın çıkarları için mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bölgenin ve Süleymaniye şehrinin huzurunun bozulması bizim kırmızı çizgimizdir."

'YAN KÜRDİSTAN YAN NEMAN'
Bafil Talabani, son olarak Diyarbakır Newrozu'nda yayınladığı mesajdaki ifadelerini yineleyerek, "Bir kere daha yüksek bir sesle söylüyoruz; Yan Kurdistan yan neman" dedi. Ayrıca QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Bafil Talabani'nin Twitter'dan yaptığı açıklamayı alıntılayarak cevap verdi.

'YNK'NİN ROJAVA'YI DESTEKLEMESİ TÜRK DEVLETİNİ RAHATSIZ EDİYOR'
Bafil Talabani'nin 'Yan Kurdistan Yan Neman' sloganıyla yaptığı açıklamayı alıntılayan QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdi, "Irak ve Suriye'de devam eden ve bölgeye yönelik ciddi boyutları olan Türkiye'nin Süleymaniye Havalimanı'nı hedef almasını şiddetle kınıyoruz" dedi. Mazlum Ebdi, YNK'nin Rojava'daki kardeşlerini desteklemesinin, işgalci Türk devletini rahatsız ettiğini belirtti.

SALDIRILARA KARŞI BİRLİK MESAJI
Mazlum Ebdi, açıklamasının sonunda, "Süleymaniye'deki kardeşlerimiz ve müttefiklerimizle ilkeli ilişkilerimizi sürdürecek ve bu saldırılara karşı birlik olacağız" ifadelerine yer verdi. Ayrıca YNK, Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkanı Rêwaz Fayeq, Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Süleymaniye İl Meclisi, Fetih Hareketi Lideri Hadi Amiri, Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Cehfer Şêx Mustafa ve Tevgera Azadî de saldırıya ilişkin kınama açıklamaları yaptı.