23 Eylül 2024 Pazartesi

QSD: Ferhad Dêrik ölümsüzleşti

QSD Basın İrtibat Merkezi, komutan Ferhad Dêrik'in (Şibilî Şibilî) işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düştüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrik kentine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda komutanlarından Şibilî Şibilî'nin (Ferhad Dêrik) ölümsüzleştiğini duyurdu. QSD, şehidin intikamını alacaklarını belirtti.

Ferhad Dêrik'in yurtsever bir aileye sahip olduğunu ve ailesinden 7 kişinin işgalcilere ve DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadelede ölümsüzleştiğini duyuran QSD, şunları kaydetti: "Şehit Ferhad alçakgönüllülüğü, dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla biliniyordu. Şehit Ferhad büyük bir yoldaşlık ruhuna sahipti. Görevlerini de aynı şekilde devrimci bir ruhla yerine getiriyordu. Şehit Ferhad, ateşi hiçbir zaman sönmeyen bir meşale gibiydi, gece gündüz yorulmadan çalışırdı. Heval Ferhad, halkının özgürlüğü için devrim yolunda çalışıyordu. Şehit Ferhad, düşmanın tüm saldırılarına rağmen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye devam etti."

Ferhat Dêrik'in DAİŞ çetelerine ve işgalci Türk devletine karşı yürütülen birçok savaşta yer aldığı belirtilen açıklamada "Saldırılara cevap vermek ve şehitlerin intikamını almaktan çekinmeyeceğiz. Şehitlerin kanı boşa akmayacak, katillerden hesap sorulacak" denildi.