29 Eylül 2024 Pazar

QSD Ağustos ayında gerçekleştirilen işgal saldırıların bilançosu açıkladı

QSD, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yoğunlaşan işgal saldırılarına ilişkin Ağustos ayı bilançosunu açıkladı. Bu ay 185 saldırı gerçekleştirildiğini, bu saldırılar sonucunda 38 kişinin katledildiğini açıkladı.

Türk devleti ve çetelerinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye halklarına yönelik saldırıları sürüyor. Türk devletiyle sınır konumunda bulunan köy ve kasabalara yönelik saldırılar gerçekleştirilerek halk göçe zorlanıyor. Dün gün boyu birçok sivil yerleşim alanı bombalandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Ağustos ayında Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik işgal saldırılarına ilişkin bilanço açıkladı. Yayınlanan bilançoda gerçekleşen saldırılar sonucunda birçok sivilin katledildiğini ve yaralandığını hatırlatıldı. QSD bilançosunda sivillerin kaldığı evlerin yanı sıra camiler, kiliseler ve okulların da hedef alındığını vurguladı. Birçok silahın kullanıldığı belirtilen açıklamada, "SİHA'larla otomobilleri ve sivil yerleşim alanlarını hedef aldı. Bölgeye müdahale etmeye çalıştı ancak güçlerimiz bu çabalarını boşa çıkardı" denildi.

Açıklamada Şehba Kantonu'na bağlı bölgelere yönelik 3'ü SİHA ile olmak üzere 70 saldırı gerçekleştirildiği, saldırılarda alana toplamda 1389 top atışı gerçekleştiği belirtildi. Saldırılar sonucunda 1'i savaşçı olmak üzere 5 kişinin katledildiği 18 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. Açıklamada Fırat Kantonu'na bağlı Ayn İsa, Kobanê, Minbic ve işgal altındaki Girê Spî'nin batısına yönelik saldırılarda ise topçu atışlarının yanı sıra SİHA, drone, panzer, tank ve savaş uçaklarının da kullanıldığı toplam 58 saldırı gerçekleştiği ifade edildi. Saldırılar esnasında 525 top mermisinin alanlara düştüğü kaydedildi. Gerçekleştirilen saldırılar sonucunda biri çocuk iki sivil ve 4 rejim askerinin hayatını kaybettiği, biri çocuk iki sivil ve 3 rejim askerinin ise yaralandığı vurgulandı.

QSD, Cizre Kantonuna bağlı bölgelere yönelik saldırılarda ise SİHA, tank ve obüslerin kullanıldığını, 9'u SİHA, 5'i tank olmak üzere toplamda 57 saldırı gerçekleştiğini kaydetti. Gerçekleşen saldırılar sonucunda 16 savaşçının ve 6'sı çocuk 11 sivilin katledildiği belirtildi. Ayrıca 3 QSD savaşçısı, 2 rejim askeri ve 9'u çocuk 20 sivilin ise yaralandığı açıklandı.